Martin Baturina

 DAMIR KRAJAC Cropix
NOVA ‘DESETKA‘

Jedan će Modri biti sve više u Čačićevim planovima! Takav je dragulj Dinamu itekako potreban

Čak 7 promjena napravljeno je u odnosu na uzvrat u Skopju. Neke je jake vedete ostavio na klupi.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. srpanj 2022. 21:31

Dinamov trener Ante Čačić igrao je s Istrom 1961 misleći na Ludogorec. Modri već u utorak imaju vrlo bitnu europsku utakmicu, te je Čačić napravio čak sedam promjena u startnoj postavi u odnosu na ekipu koja je započela susret u Skoplju sa Škupijem. Ponovio je samo četiri imena - Livaković, Ademi, Ivanušec i Oršić. Pritom je za Livakovića i Ademija logično jer prvi se nije umorio, a na zadnjem veznom nema pravog rješenje kad je već odlučio poštedjeti Mišića da ne igra od prve minute. Zato je startao i kapetan Ademi. Nije čudno niti za Oršića, on tek ulazi u pravu formu, nije puno igrao u prvim susretima, dok je Ivanušec stalno u početnoj postavi, ali je očito Čačić baš želio da bude.

Boško Šutalo, prinova iz Atalante, prvi je put ponio Dinamov dres jer trebalo mu je vremena da se oporavi od ozljede, kao partnera na stoperu trener mu je dodijelio Emira Dilavera, kojeg dugo nismo vidjeli u takvom statusu. Oni su uskočili umjesto Lauritsena i Perića, koji su igrali sa Škupijem i dobili su mjesto na klupi. Cijena je obrana bila nova jer i Ristovski i Ljubičić prepustili su pozicije Moharramiju i Bočkaju. Jasno da je ta uloga na lijevom beku sporna za velike utakmice.

Luka Menalo izborio se za poziciju na desnom krilu, on je na startu sezone pokazao vrlo dobru formu, Josip Drmić je poveo napad, dok je Bruno Petković ovaj put sjeo na klupu. Čačićev prvi izbor više nije njihov zajednički nastup kao što je bio u zagrebačkom ogledu s Makedoncima.

U početnoj postavi bio je i Martin Baturina, Dinamov dragulj koji će po logici stvari sve češće biti u prvom sastavu, a sve manje ostajati među pričuvama jer radi se o veznjaku plemenita kova, kakav je Dinamu itekako potreban.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. prosinac 2022 08:00