ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ČETVRTA SREĆA

Je li Mislavu Oršiću ipak suđena - Engleska? Kultni klub bacio je udicu prema prvom strijelcu Dinama

Ne nedostaje svakojakih upita za nogometaše Dinama u iščekivanju otvaranja sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. srpanj 2022. 07:30

Iz Dinama stiže obavijest da još nema niti jedne službene ponude za bilo kojeg igrača maksimirskoga kluba. Međutim, isto tako u kancelarijama prvaka ne skrivaju da ima mnogo upita za Čačićeve nogometaše. Naravno, od upita do službene ponude ponekad je dugačak put, popločen mnogim preprekama. A ponekad je i kratak, zavisi od mnogo faktora...

Jedan od takvih upita stigao je za Dinamovog reprezentativca Mislava Oršića. Odaslan je iz Premiershipa, s adrese Nottingham Foresta. Upit iz Premiershipa za jednog od ponajboljih igrača Modrih nije neko iznenađenje jer je već zimus stigla i jedna konkretna ponuda s Otoka, tada je u igri, podsjetimo, bio Burnley. Ta ponuda iznosila je oko 8 milijuna eura, a s nekim bonusima špekuliralo se o cifri koja bi ukupno mogla narasti na 10 milijuna eura.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Dinamov napadač, koji sigurno već ima status legende plavog kluba, htio je tom zgodom otići u Burnley, ali do transfera ipak nije došlo. Prema našim informacijama, Dinamo nije bio zadovoljan dinamikom plaćanja. Kad smo već kod klubova s Otoka, imao je Oršić i ponude Birminghama i West Bromwich Albiona, ali kao što vidite, nikada nije otišao. Kao neku vrst nagrade što zimus nije napustio Dinamo i otišao u Burnley, Dinamo je s Oršićem potpisao novi poboljšani ugovor.

Hoće li ovoga puta biti "četvrta sreća"? Istina, Nottingham Forest nije poslao službenu ponudu, no prema nekim našim izvorima, zasad se samo "opipava" teren, nije isključeno da do konca prijelaznog roka stigne i službena ponuda Šumara.

Situacija s hrvatskim reprezentativcem je vrlo kompleksna. Naime, moguća službena ponuda Nottingham Foresta mogla bi biti zadnji vlak koji bi Oršića mogao odvesti u inozemstvo. U prosincu ove godine Oršić će napuniti već 30 godina, a to su godine kad se igrači teško prodaju u lukrativnim transferima. Razlog je logičan. Sasvim je jasno da klub koji kupuje igrača u tim, nazovimo ih starijim godinama, teško može tog igrača prodati u nekom budućem transferu i tako barem dijelom vratiti uloženi novac. Zato se nekako predmnijeva da će Oršić, ukoliko stigne službena ponuda, na kraju ipak biti prodan. Teško je vjerovati da bi Oršiću, klupskoj legendi koja je rušila Atalantu, Tottenham ili West Ham, modri klub mogao još jednom podići rampu. No, isto tako je jasno da Dinamo neće pristati na neku nisku cijenu, to nije stil zagrebačkog kluba. Po onome što znamo, Dinamo bi pustio Oršića ukoliko ponuda bude negdje između 7 i 8 milijuna eura. Hoće li do toga doći, vidjet ćemo...

Modrima odgovara i činjenica da se radi samo o upitu, a ne o službenoj ponudi. Naime, klupski plan je zadržati sve najbitnije igrače do kraja kvalifikacija za Ligu prvaka. Modri žele u najkvalitetnije klupsko natjecanje na svijetu, to je jedan od glavnih klupskih ciljeva, naravno uz novo osvajanje prvenstva. Igranje u Ligi prvaka donosi ogroman novac, puni blagajnu do vrha. Dakako da bi s Oršićem u momčadi lakše do tog velikog uspjeha.

Kad se radi o njegovoj zamjeni na poziciji lijevog krilnog napadača, tu je Antonio Marin, koji se vratio s posudbe u Šibeniku. Jasno jest da Marin nije klasa Oršića, ali bilo koji igrač bi ga teško zamijenio. Onaj koji bi to mogao napraviti svakako je preskup za Modre. No, MO99 je zaista zadužio plavi klub i nekako nam se čini da je zaslužio konačno autorizirati transfer. Hoće li se to dogoditi, saznat ćemo do konca mercata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:36