Velimir Zajec

 RONALD GORSIC Cropix
OPERACIJA ‘TRENER‘

Jakirović ujutro dobio poziv, a onda je Zajec krenuo u akciju. U Maksimir sigurno stiže poznato ime

"Nikada nitko iz Dinama ne bi zvao nekog drugog trenera dok ima trenera"
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2024. 06:50

Sergeja Jakirovića se nije zvalo po povratku u Zagreb u srijedu, on je nakon Bayerna normalno pripremao sljedeći trening, ali vjerojatno mu je bilo jasno što će mu se dogoditi. U četvrtak ujutro je dobio poziv u kojem je saznao da više nije trener Modrih.

Kakav tip trenera sada traži Dinamo? Svi znamo da maksimirski klub ne može funkcionirati bez prodaje igrača, te se traži trener koji će istovremeno razvijati mlade igrače i imati rezultat. Tako da su Zajec i Marić u potrazi za trenerom koji profilno mora odgovarati kad su u pitanju ta dva bitna segmenta. A takav tip trenera nije lako pronaći.

Naravno, to je logično, navijače zanima najviše ime novog trenera. Hoće li to biti netko od imena koja su već iscurila u eter, poput Nike Kovača, Nenada Bjelice, Igora Jovičevića, Željka Sopića, Damira Krznara....

- Dok Jakirović nije obaviješten da više nije trener Dinama, dakle do četvrtka, nismo kontaktirali niti jednog trenera. Nikada nitko iz Dinama ne bi zvao nekog drugog trenera dok ima trenera. Tek se sad kreće...

To nam je kazao klupski izvor, tako da sve one priče o raznim imenima, koliko bi koji trener koštao i slično, nisu imale podlogu. Ali znate kako to ide, već nakon poraza na Allianz Areni krenuli su se javljati razni izvori iz nogometnog svijeta koji su gurali svoje informacije, pa se onda i nešto pronađe u eteru.

Sasvim je razvidno da će u plavi dom stići neko poznato ime, jer nema na trenerskoj slici previše hrvatskih trenera, nema se netko posebno izmisliti tko bi predstavljao iznenađenje.

Linker
20. rujan 2024 06:53