Ronald Goršić/Cropix
PRIPREME ZA GORICU

Jakirović u prvih 11 vraća igrača koji se nije proslavio u Prištini, a Dalićevu pogrešku ne želi ponoviti

Najzanimljivije pitanje svakako jest tko će stati na gol aktualnih prvaka, Nevistić ili Zagorac?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. listopad 2023. 22:37

Sergej Jakirović je jučer konačno sve igrače, reprezentativce raznih država i selekcija imao na treningu. A što je još važnije, svi su se vratili zdravi. Tako da će u četvrtak i petak moći kompletnu momčad spremiti za sudar u Turopolju protiv Gorice. U Maksimiru je pred taj okršaj s momčadi Dinka Jeličića oglašen alarm!

Ne samo zbog toga što je utakmica iznimno bitna u bodovnom smislu, jer svaki kiks u trenutačnoj borbi za vrh hrvatskog nogometa može biti itekako opasan, već i zbog jedne druge činjenice. U posljednje četiri utakmice protiv Gorice Dinamo je samo jednom uspio pobijediti!

Ogromna mobilizacija

Društvo u susjedstvu zrakoplovne luke postalo je crna mačka za Modre. Prošle sezone u siječnju u Maksimiru je utakmica završila 0:0, u travnju je bilo 1:1 na gostovanju, onda se na oproštaju od sezone u plavom domu pobijedilo s 4:1, a ove sezone početkom kolovoza opet je u Zagrebu završilo 0:0. Ti rezultati zorno pokazuju da Gorica protiv Modrih ima uvijek ogroman motiv i izgleda da im uopće ne odgovara.

Zato su svi u Maksimiru iznimno oprezni, mobilizacija je ogromna, nitko ne želi da im Jeličićevi dečki opet zviznu šamarčinu, kao što su recimo Hajduku. Konačno, Gorica je četvrta na ljestvici, u vrhu je HNL-a, umjesto Osijeka ubacila se u tzv. ‘veliku četvorku‘ hrvatskog nogometa.

image
Ronald Goršić/Cropix

Kako će Jakirović posložiti momčad protiv Goričana? Najzanimljivije pitanje svakako jest tko će stati na gol aktualnih prvaka. Poslije one nesretne utakmice protiv Ballkanija u Prištini, vratar Ivan Nevistić je ‘skliznuo‘ s gola, protiv Istre 1961 je branio Danijel Zagorac. Zagi je odradio sve super, nije primio pogodak, djelovao je sigurno, dominantno. Hoće li Zagorac braniti i u Turopolju, hoće li Neva opet ostati na ‘hlađenju‘?

Prema našim informacijama, to ne bi trebalo biti tako. Drugim riječima, Nevistić se vraća na gol! Već nakon utakmice s Istrom u Maksimiru, prije reprezentativne stanke, trener Modrih je kazao da Nevistić ostaje prvi golman. Prema tome, tu bi stvari trebale biti jasne. Jakirović ima u njega maksimalno povjerenje.

image
Ronald Goršić/Cropix

Drugo važno pitanje glasi hoće li u vrhu napada zaigrati Bruno Petković koji normalno trenira s momčadi i koji zapravo više i ne osjeća posljedice ozljede. Jakirović tu neće žuriti, dok na treninzima ne vidi da je Petko maksimalno spreman. Neće napraviti istu grešku koju je napravio u derbiju s Hajdukom na Poljudu, ili grešku koju je izbornik Zlatko Dalić napravio protiv Turske. Tako da kako sada stvari stoje, Petković neće igrati protiv Gorice, za mjesto u špici konkuriraju Josip Drmić i Mahir Emreli.

Loša vijest za Šutala

Dario Špikić bi pak trebao biti u konkurenciji za momčad, on se prema našim saznanjima potpuno oporavio od ozljede i mogao bi dobiti minutažu protiv svog bivšeg kluba.

A jedno ime moglo bi baš u Turopolju krenuti prema uspješnoj karijeri u Dinamu, prema poziciji standardnog stopera. Radi se o Francuzu Maximeu Bernaueru. Čovjeku o kojem se do sada pisalo kao o ‘promašenom pojačanju‘. Dobio je Maxime priliku protiv Istre 1961, maksimalno ju je iskoristio, postigao je i pogodak, tako da je zadržao svoje mjesto u udarnom sastavu i za utakmicu u Velikoj Gorici.

Ako i dalje bude tako dobar, postat će dio udarnog sastava, na kraju će zaista ispasti pojačanje, dugoročno rješenje. Prilagodba je završena, suigrači u njega vjeruju, vrhunski je profesionalac, Bernauer ima sve predispozicije da čvrsto prigrabi poziciju stopera.

image
Ronald Goršić/Cropix

Uostalom, da ga Jakirović ne stavi u udarni sastav u subotu, to bi bilo klasično ‘ubijanje‘ igrača. Francuz je zaslužio svoje mjesto u prvih jedanaest, ne njemu jest da ga sačuva. Što naravno nije dobra vijest za Boška Šutala, ali tako su se stvari poklopile. Šutalo je imao previše kikseva i ispao je iz momčadi.

Tako da bi stoperski par protiv momčadi Dinka Jeličića trebao biti Bernauer-Perić, dok mi posve oporavljeni i maksimalno spreman Stefan Ristovski trebao uzeti poziciju desnog beka umjesto Moharramija. Na lijevom beku trebao bi zaigrati Robert Ljubičić, Mauro Perković je za mladu reprezentaciju U-21 odigrao obje utakmice, tako da mu je možda potreban odmor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 06:31