DAMIR KRAJAC Cropix
NIJE BILO LAKO

Jakirović otkrio kako je ‘otvorio‘ Petkovića: ‘Igramo u drugačijoj formaciji, dobili smo više fluidnosti...‘

‘Čestitam momcima na jako dobroj utakmici, mislim da se od prve minute pokazalo da smo energični‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. travanj 2024. 21:33

Nogometaši Dinama nastavili su pobjednički niz i u 30. kolu HNL-a, u gostima su pobijedili Goricu 2-0 (1-0). U 13. minuti Dinamo je poveo golom Sandra Kulenovića, a utakmica je riješena u 87. minuti kada je za 2:0 pogodio Marko Bulat.

Sergej Jakirović bio je kratak i jasan na konferenciji za novinare.

- Čestitam momcima na jako dobroj utakmici, mislim da se od prve minute pokazalo da smo energični, kombinatorni i da imamo dobar pristup, kako smo i tražili. Zabili smo prvi gol, imali smo stvarno nekoliko jako dobrih prilika možda da riješimo utakmicu prije. Nevistić je super reagirao kod šanse Rukavine, kad je naša obrana pogriješila. Pokušali smo u drugom poluvremenu još jednom zabiti, nismo bili toliko agresivni, ali dobro da je Bulat zabio. Lako se moglo nešto zalomiti...

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Je li se pojavila nervoza s obzirom na prošlo gostovanje u Gorici?

- Nije, ali uvijek možeš primiti gol iz pogreške, prekida... Danas smo stvarno bili koncentrirani. Ovaj tjedan radili smo na linijama kretanja budući da igramo u drugoj formaciji. Dobili smo više fluidnosti i kombinatorike. U budućnosti će, nadam se, biti još bolje. Petković u ovakvom sustavu ima više slobode, do izražaja dolazi i njegova kreacija kad se spušta između linija, kompatibilan je s ostalim napadačima. Špikić? Osjetio je zatezanje u aduktoru, zato nije igrao.

Što vam je rekao kum Rajko Vidović?

- Čestitao mi je, drago mi je da je došao na prvoligašku scenu. Čitav život radi da dođe na taj nivo, mislim da je Gorica napravila dobar potez s takvim fajterom.

Rajko Vidović je ovako vidio subotnji sraz:

- Jako zahtjevna utakmica, ali dobro smo parirali. Samo me ljuti što smo poklonili prvi gol, jeftino smo ga primili. Prostor za napredak? Ima ga, kad bih imao Petkovića, no to treba platiti. Krizmanić? Prvi je put zaigrao na desnom beku i mislim da je bio dobar.

Hoće li biti lakše protiv Rijeke?

- Bit će nešto slično, možda i teže jer igramo na Rujevici, a Rijeka je izuzetno kvalitetna. Dobro ćemo se pripremiti

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 18:04