Jakirović i Petković

 RONALD GORSIC Cropix
PRESICA U MÜNCHENU

Jakirović otkrio da se za Bayern vraća važan igrač, Petković mu proturječio zbog Hajduka: ‘Ne slažem se‘

"Ne mislim da bi se bilo kakav rezultat koji se dogodi na Allianz Areni mogao preliti na HNL", kaže trener Modrih
Piše: Davorin Olivari iz MünchenaObjavljeno: 16. rujan 2024. 19:07

Utakmicu s Bayernom su u domu kultnog bavarskog kluba na Allianz Areni najavili trener Modrih Sergej Jakirović i hrvatski reprezentativac Bruno Petković. Okupilo se dosta hrvatskih novinara koji su potegnuli do Münchena, bilo je i domaćih kolega. Prije press konferencije Jakirović je svoje dečke odveo na šetnju travnjakom Allianz Arene, sve je trajalo desetak minuta.

- Sjajna utakmica je pred nama. S velikim protivnikom. Bayern je strašna momčad, jako dobro posložena. Dominantno su ušli u Bundesligu. Kad smo ih analizirali, ne znaš tko ima veću kvalitetu. Bez obzira na to što smo ušli u Ligu prvaka i ostvarili veliki uspjeh, naša ambicija tu ne prestaje. Moramo težiti igrati hrabro, odlučno, da maksimalno otežamo Bayernu koliko je u našoj moći. Moramo pomagati jedni drugima. Jasno jest da ćemo većinu utakmice biti podređeni. Ali zanima me koliko možemo parirati, u tranziciji nakon osvojene lopte pokušati ugroziti Bayern. Nadam se da ćemo to uspjeti u nekim dijelovima utakmice - počeo je Jakirović.

Bruno Petković je kazao isto kao i Jakirović, da Dinamo igra protiv svjetske jake momčadi.

- Nismo zadovoljni samim time što smo došli ovdje. Bayern je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Uz to su u ovu sezonu ušli jako, jako dobro. No, svjesni smo i mi svojih kvaliteta. Trebamo igrati na svoje karte i probati napraviti nešto. Osobni učinak, gol ili asistenciju, propustio bih za rezultat momčadi. Bilo bi mi drago zabiti stotinu golova ako je moguće, ali bitno jest da momčad napravi dobar rezultat.

image
RONALD GORSIC Cropix

Jakirović je kazao da je Mišić spreman za utakmicu.

- Ista je priprema i za Hajduk i za Bayern, nema preskakanja utakmica - kazao je Jakirović.

Govorilo se i o utakmici s Hajdukom u kojoj su Modri izgubili nakon skoro pola godine. Bruno je rekao....

- Ne bih se složio s trenerom da je dobro što smo izgubili (Jakirović je nakon utakmice rekao da je dobro što su "dobili šamar", op. ur.). Imali smo previše ofenzivaca koji nisu bili raspoloženi. Ne treba nam motivacija za Bayern. Analizirat ćemo da vidimo što smo radili loše protiv Hajduka.

Nadovezao se Jakirović...

- Naravno da niti ja nisam sretan što smo izgubili. Uvijek ću tjerati svoju momčad na pobjedu. U ofenzivnom dijelu protiv Hajduka smo podbacili. Primili smo pogodak iz jedne neopreznosti. To je nogomet, događa se...

Koja je formacija bliža za utakmicu s Bayernom?

- Vidjet ćemo što nam je bolje da što manje patimo u nekim dijelovima utakmice, a isto tako da možemo ugroziti Bayern. Kane ima jako veliku slobodu, morat ćemo preuzimati, imati kontrolu u boxu i međuprostorima.

image

Sergej Jakirović

RONALD GORSIC Cropix

Kako se pripremiti za Bayern?

- To je problem s kojim se ne susrećemo HNL-u. Radimo na mehanizmima otvaranja. Stvar je nekad i pozicioniranja, jako je važna igra na lopti, moramo znati igrati pod pritiskom, da se ne skrivamo. Imamo posla s jako dobro izbalansiranom momčadi.

Prije devet godina Dinamo je izgubio na Allianz Areni s 0:5. Plaši li se Jakirović sličnog rezultata?

- Gledao sam tu utakmicu, ne mogu tako razmišljati. Nisam ja Nostradamus da bih mogao predviđati, ali ne mislim da bi se bilo kakav rezultat koji se dogodi na Allianz Areni,mogao preliti na HNL. Mi želimo uzeti naslov prvaka - zaključio je Jakirović.

Linker
16. rujan 2024 19:34