RONALD GORSIC Cropix
ČEKA SE SKUPŠTINA

‘Idealan kandidat za predsjednika Dinama ispao je iz igre. Zajec nije za tu ulogu‘

Izborna skupština Dinama održat će se 10. ožujka u 12 sati u loži Maksimir
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. ožujak 2024. 12:43

Sad se definitivno sve zna. Izborna skupština Dinama održat će se 10. ožujka u 12 sati u loži Maksimir.

I tu starta zapravo prava borba za vlast u plavom klubu, borba između velikog pobjednika demokratskih izbora Velimira Zajeca s Mirkom Barišićem, dugogodišnjim prvim čovjekom Dinama, koji želi još jedan mandat.

Na neki način, upravo će taj 10. ožujak biti pravi “izborni dan” jer tu ćemo saznati hoće li nova garnitura predvođena klupskom legendom preuzeti vođenje Dinama ili će sve ostati kako je bilo, odnosno, u rukama “stare garde”. Dakle, s izborima u subotu ništa nije gotovo, tek sada počinje!

Na prvi pogled, sve bi trebalo biti jasno. Lista koju je za Skupštinu isturio Izvršni odbor ima 35 ruku, ona Dinamovo proljeće ima 25, što znači da je rezultat glasovanja predvidiv ako svi ostanu na svojim pozicijama, predsjednik bi trebao ostati Barišić.
Međutim, s druge strane, prateći sva događanja u plavom klubu otkako je počela sva ta borba za prevlast, naučili smo se da su svakakvi preokreti mogući.

image

Otto Barić junior i Velimir Zajec

Cropix

Ne možemo, naravno, ništa prognozirati, ali u nedjelju smo na tu temu za mišljenje pitali poraženog na izborima, frontmena liste Dinamo iznad svega, Ottu Barića juniora.

- Volio bih da na Izbornoj skupštini pobijedi nova struktura, dakle, pobjednička lista s izbora Dinamovo proljeće! Jedino što ja ne vidim Velimira Zajeca kao predsjednika kluba. Ne vidim što bi on mogao bitno napraviti na toj funkciji. Jasno jest da je predsjednik glavni čovjek, ali ako hoće sve ustrojiti kako treba, mora napraviti jaku Upravu, jaki Izvršni odbor... Mislim da biti predsjednik Dinama nije njegova prirodna uloga. Držim da bi Zajec s tako velikom podrškom navijača trebao biti sportski direktor. Da vodi najvažniji dio kluba, sportski sektor, a da drugome prepusti bavljenje financijama, sponzorima... - kaže nam Barić.

Isto tako, kaže i ovo...

- Ne navijam za Zajeca kao predsjednika, ali ne navijam niti za Mirka Barišića! Niti jedan, niti drugi nisu za tu funkciju. Idealan kandidat je, nažalost, ispao iz rostera, a to je bio Dragutin Kamenski! Inače, drago mi je da su izbori dobro prošli, da su oni koji su se deset godina borili za to na kraju uspjeli. Meni je žao što naša lista nije napravila malo bolji rezultat, ali to je realnost.

I na kraju, što misli kako će biti na Skupštini 10. ožujka?

- Teško je procijeniti... Moj osobni dojam jest da će se dogovoriti određeni konsenzus. Jer, nisam siguran da bi sad nekakav “fajt” bio dobar. Sasvim je moguće da jedno šest-sedam ljudi s liste 35 prijeđe na drugu stranu, onu Dinamovo proljeće. Onda bi stara garda bila kompletno “pa-pa”. Moja prognoza za Izbornu skupštinu jest 50:50! Predviđam da će doći do dogovora dvije struje ili će pobjednička biti ona Velimira Zajeca - zaključio je Otto Barić junior.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:25