Luka Sučić

 RONALD GORSIC Cropix
HRVATSKO BLAGO

Hrvatski reprezentativac demonstrirao ‘zlatnu nogu‘ - jurio kraj suparnika, podsjetio na legendarnog Vatrenog

Madi veznjak Salzburga još jednom je pokazao da je riječ o velikom talentu.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. listopad 2022. 06:06

Luka Sučić još jednom je demonstrirao "zlatnu nogu" i raskoš talenta. Iako je u prvom poluvremenu više radio i trčao nego što se uspio razigrati, premda je i tada davao logične, nekad i vrlo kvalitetne pasova, u drugom dijelu, kad je Dinamo trkački pao, hrvatski reprezentativac je dominirao, mahao je ljevicom kao dirigentskom palicom, njegov su pasovi "imali oči" i u više navrata parali modre liniji čiji je zadnji red, pogotovo Josip Šutalo, ipak uspio spašavati. Sučić i Šutalo bili su središnje figura dobrog dijela drugog poluvremena, dečki koji su sadašnjost i budućnost Vatrenih to su itekako opravdali. Mnogo bi utakmica mogli zajedno odigrali u hrvatskom dresu. Tome se već sada veselimo.

Sučić je jurio kraj suparnika koji bi startali na njega, moderirao tijekom igre svoje ekipe, podsjetio je po nekim potezima ljevicom na Aljošu Asanovića i pokazao da već u Kataru izbornik Zlatko Dalić može ozbiljno računati na njega. Kao alternaciju Mateu Kovačiću... Iako je po poziciji nominalno igrao kao polušpica, djelovao je kao klasični veznjak, bio ga je pun teren. Imao je 71 kontakt s loptom, u 74. minuti prošao je kroz pratnju i pogodio gredu. To je bila njegov najopasnija prijetnja, ali šutirao je i triput kraj vrata i jednom mu je udarac bio blokiran. Imao je četiri uspješna driblinga iz isto toliko pokušaja, dva ključna dodavanja... Statistički 68,8 posto točnih pasova, ali toliko dobrih i pravih da se poneka pogreška može i zaboraviti. Dobio je pet od 11 duela na tlu, no koliko je puta pobjegao suparniku i bez da stigne doći u dvoboj. Radio je i defenzivno, jednom otklonio opasnost, blokira šut i oduzeo loptu. Kad ne bi nosio austrijski dres bilo bi ga milina gledati.

Dobio je žuti karton u završnici utakmica zbog prekršaja na Martinu Baturini. Dinamova desetka trebala bi biti pandan Sučiću u plavom dresu, ali na žalost navijača koji su ga dočekali ovacijama, ponovno je igrao kratko. No još jednom je pokazao da može donijeti kvalitetu i doista je šteta što trener nije više vjerovao da je spreman za izazove Lige prvaka. Za točno 14 minuta u igri prolazio je kroz dvojicu, osvajao lopte, dobio četiri od četiri duela, na njemu su napravljena tri prekršaja, izborio je slobodan udarac iz kojeg je Bočkaj pogodio gredu... Nikad nećemo znati što bi bilo da je igrao cijeli susret i to nam je žao.

Četvrti po godinama mladi hrvatski reprezentativac, uz Sučića, Šutala i Baturinu, koji i igra za U-21 vrstu Roko Šimić igrao je od 81. minuti, ali lopte nisu baš dolazile do njega, imao je samo četiri dodira s njom.

Linker
27. svibanj 2024 13:14