DAMIR SENCAR Afp
TRAŽI SE RJEŠENJE

Glavobolja za Antu Čačića: Tko će zamijeniti čovjeka za kojeg prave zamjene u Dinamu - nema?

Trener Dinama mora donijeti odluku, a u svojoj svlačionici nema igrača takvih obilježja
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 01. veljača 2023. 21:35

Jedina loša vijest za Dinamo nakon 2:1 pobjede protiv Lokomotive bila je isključenje Josipa Mišića. Morao je u 82. minuti napustiti travnjak zbog drugog, isključujućeg žutog kartona i pauzirat će jednu utakmicu, a to će biti subotnje gostovanje u Koprivnici (17.30 sati). Plavi će, eto, protiv Slavena Belupa biti oslabljeni za čovjeka kroz kojeg teče igra.

Diktiranje tempa igre

To svakako zadaje glavobolju treneru Anti Čačiću jer za Mišića definitivno nema pravu zamjenu, Dinamo u svojoj svlačionici nema igrača takvih obilježja. Mišić je, naime, odgovoran i discipliniran u obrambenim zadaćama, ali je istodobno začetnik napadačkih akcija svoga sastava, zadnji vezni koji diktira tempo igre i dodavanjima razigrava suigrače. Takvu “šesticu” Plavi nemaju, ljetos je Čačić želio dovesti Enisa Cokaja iz Lokomotive, ali klub s Kajzerice postavio je Dinamu previsoku cijenu, da bi ga, mjesec dana kasnije, za osjetno manji iznos prodao grčkom Panathinaikosu.

image

Josip Mišić

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kapetan Arijan Ademi, dakako, može igrati na toj poziciji, na kojoj je i igrao u paru s Mišićem poglavito u europskim dvobojima protiv jačih suparnika. Ali, posljednjih se godina Ademi profilirao u ofenzivnog veznog, više je “osmica” nego “šestica”. Nadalje, tu je i Josip Bulat, povratnik nakon teške ozljede, vidjet ćemo hoće li mu Čačić dati povjerenje u Koprivnici.

Nismo zaboravili Roberta Ljubičića, koji je iz Rapida ljetos doveden baš kao zadnji vezni, ali ustalio se, silom prilika, na poziciji lijevoga braniča. Pa iako mu to nije prirodno mjesto, svojim je dobrim igrama zapeo za oko austrijskom izborniku, Nijemcu Ralfu Rangnicku, no Ljubičić je izabrao Hrvatsku i čeka Dalićev poziv.

Bilo bi stoga logično da umjesto Mišića u Koprivnici na zadnjem veznom vidimo Ljubičića, međutim, Čačić je odmah nakon utakmice s Lokosima otklonio tu opciju. Naime, na upit hoće li protiv Slavena Belupa Ljubičić zamijeniti Mišića, a na lijevom defenzivnom boku zaigrati Bočkaj, Čačić je lakonski odgovorio:

- Ne znam je li vrijeme za takve probe...

Vraća se Štefulj

Jedna od opcija za Mišićevu poziciju svakako je i Luka Ivanušec, iako se i on kudikamo bolje snalazi u ofenzivnom dijelu veznoga reda. Ima još vremena do subote, vidjet ćemo za koju će se inačicu na kraju Čačić odlučiti. Dodajmo da će među kandidatima za dvoboj u Koprivnici biti i lijevi branič Daniel Štefulj, koji zbog viroze nije konkurirao za nastup protiv Lokomotive.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 23:09