DAMIR KRAJAC Cropix
A DOBRO SU PROŠLI

Francuzi se probudili razočarani: ‘Možemo žaliti, Dinamo je jedna od najslabijih momčadi u Ligi prvaka‘

Poseban prostor u članku dobila su dva dragulja Modrih, Petar Sučić i Martin Baturina
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2024. 08:20

O utakmici Dinama i Monaca (2:2) izvijestio je na svojim stranicama i ugledni francuski sportski dnevnik L‘Equipe.

‘‘Dva tjedna nakon trijumfalne pobjede nad Barcelonom u prvom kolu Lige prvaka (2:1), Monaco je imao malo razloga za strah od gostovanja kod zagrebačkog Dinama koji je doživio šamar 9:2 na Allianz Areni protiv Bayern Münchena‘‘, stoji u uvodu izvještaja s Maksimira.

Autor teksta Matteo Amghar piše kako je teren bio težak za igru, lopta je teško odskakala, a igrači Adija Hüttera su se mučili.

‘‘U svlačionicu su se vratili potreseni zalaganjem i prednošću suparnika, za što je zaslužna fantastična sekvenca Petra Sučića‘‘, navodi autor i dodaje kako je Martin Baturina u 66. minuti pokazao svoju klasu i povećao Dinamovu prednost.

Nakon opisa Monacovih pogodaka i velike prilike koju je na gol-crti spasio Torrente, L‘Equipe piše kako će ‘‘Monaco žaliti nakon ovog neočekivanog remija protiv protivnika koji bi trebao biti jedan od najslabijih u natjecanju‘‘.

image
DAMIR SENCAR Afp

Poseban prostor u članku dobila su dva dragulja Modrih, Petar Sučić (20 godina) i Martin Baturina (21 godina).

‘‘Dvojica mladih Hrvata iskoristili su dolazak Monaca da pokažu svu svoju klasu. Velika predstava za njih dvojicu‘‘, ističe autor teksta.

Navode se i statistički podaci kako je Monaco primio najmanje jedan pogodak u svakoj od posljednje 22 utakmice Lige prvaka, a posljednji put je čistu mrežu imao 2. studenoga 2016. u domaćoj pobjedi 3:0 protiv moskovskog CSKA. Isto tako, Monaco nije pobijedio ni u jednoj od posljednjih osam utakmica Lige prvaka u gostima (četiri remija, četiri poraza), što je najdužu negativan niz zabilježen u ovom natjecanju nakon razdoblja od devet utakmica bez pobjede u gostima između rujna 1961. i prosinca 1993. godine...

Linker
04. listopad 2024 10:35