BORIS KOVACEV Cropix
OTTO BARIĆ MLAĐI NAJAVIO

Evo kada bi trebalo početi rušenje stadiona u Maksimiru: ‘To je projekcija, ako sve bude išlo super‘

Prvo će se urediti stadion u Kranjčevićevoj ulici nakon čega ide obnova Maksimira
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. listopad 2024. 12:39

Poznati zagrebački arhitekt Otto Barić mlađi, sin nekadašnjeg izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je u emisiji "Sport nedjeljom" kako novi stadion na Maksimiru neće biti sagrađen prije 2030. A to je, prema njegovim projekcijama, najraniji rok u kojem bi taj projekt mogao biti realiziran uz preduvjet da sve bude idealno.

- Ako se krene s izgradnjom u Kranjčevićevoj, u svibnju 2025. godine, ona može biti gotova za godinu i pol, za 30-ak milijuna eura. Iako bih realno rekao za dvije godine. To smo dakle već u jeseni 2027. godine. I tada bi se, u idealnim uvjetima, moglo početi igrati u Kranjčevićevoj. Što pak znači da bi se u jesen 2027. godine moglo početi rušiti u Maksimiru. Dakle, rušiti i graditi Maksimir, također u dvije i pol godina, ali pod uvjetom da se ovo vrijeme upotrijebi za izradu potrebne dokumentacije. I ako se nađe investitor. Prema tome, nekakva moja projekcija, ako sve ide super, ako se sve posloži, Dinamo i reprezentacija bi 2030. godine mogli igrati na novom stadionu u Maksimiru - rekao je.

U veljači je postignut dogovor o zemljištu na kojem se treba graditi Dinamov stadion čime je okončan višegodišnji spor sa Crkvom. Prvo će se urediti stadion u Kranjčevićevoj ulici nakon čega ide obnova Maksimira.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. listopad 2024 12:39