VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
MLADE NADE

Dvojica Dinamovih dragulja produljili ugovore s Modrima: ‘Ovdje sam već 10 godina, ovaj klub volim od rođenja‘

‘U subotu nas čeka ključna utakmica, borba za naslov i za plasman u juniorsku Ligu prvaka‘
Piše: SNObjavljeno: 02. lipanj 2023. 11:38

Dvojac darovitih vezinih igrača, Luka Vrbančić i Vito Čaić produljili su svoje ugovore s Dinamom, stoji na službenim stranicama modrog kluba. Vrbančić je rođen 4. srpnja 2005. u Zagrebu, počeo je u Ponikvama iz zagrebačkih Gajnica, a u Maksimiru je u ljeta 2016. Već je debitirao za prvu momčad u prijateljskoj utakmici protiv Celja, 1:1, u siječnju ove godine na pripremama u Rovinju pod vodstvom trenera Ante Čačića, koji ga je regrutirao u kadar i u prvenstvenim utakmicama.

Aktualni maksimirski strateg Igor Bišćan također ga je zadržao u prvoj momčadi. Zasad je i dalje “pripadnik pričuvnog sastava Bišćanovih snaga“ i čeka svoj premijerni nastup u natjecateljskoj utakmici.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

– Priključen sam prvoj momčadi, sad sam i produljio ugovor i to je za mene veliko priznanje. Ja sam dečko iz Zagreba, jako volim ovaj klub i sve mi to puno znači. Na početku prošle sezone bio sam u juniorima, a kasnije me trener Ante Čačić priključio prvoj momčadi i na tome mu zahvaljujem. Bila je predivna polusezona s puno lijepih uspomena, seniori su potvrdili naslov prvaka, a nadam se da ćemo isto učiniti i s juniorima i da ćemo sljedeće sezone igrati juniorsku Ligu prvaka – istaknuo je Vrbančić.

Vito Čaić je tri mjeseca stariji, rođen 1. travnja 2005. godine, također u Zagrebu. Prve je nogometne korake načinio u Gorici, a među plave došao u rujnu 2013. Svestran je vezist koji je, primjerice, u pobjedama protiv madridskog Reala, 1:0, na juniorskom turniru Mladen Ramljak, kao i slavlju protiv Chelseaja, 4:2, u UEFA Youth League, igrao „samostalnog“ zadnjeg veznog u sustavu 4-1-4-1, a nerijetko ordinira i u ulozi kreativca, bliže suparničkom golu.

– U Dinamu sam 10 godina, od rođenja volim ovaj klub, drago mi je da sam produljio ugovor, a nadam se da ću uskoro biti i kandidat za prvu momčad što mi je prvi cilj. Prošle godine osvojili smo naslov prvaka u kadetskoj konkurenciji i bilo bi lijepo sad to učiniti i s juniorima. U subotu nas čeka ključna utakmica, borba za naslov i za plasman u juniorsku Ligu prvaka i jasno je da ćemo dati svoj maksimum – dodao je Čaić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 16:02