Dejan Lovren otišao je iz Dinama prije gotovo 14 godina

 Romain Perrocheau/afp/profimedia
VRUĆI FINIŠ MERCATA

Doznajemo: Dinamo bira između dvojice stopera, evo kakva je situacija s povratkom Lovrena

Ne uspiju li Modri pronaći financijski model za svojeg bivšeg igrača, okrenut će se Cipraninu Laifisu
Piše: Tomislav Juranović, SNObjavljeno: 13. veljača 2024. 16:39

U završnici prijelaznog roka, koji u HNL-u traje do četvrtka, u Maksimiru užurbano rade na novim transferima. Iz dana u dan je jasno da Dinamo više ništa ne želi prepustiti slučaju jer bi svako pojačanje moglo biti odlučujuće u utrci s Rijekom i Hajdukom.

Tijekom dana su kroz maksimirske odaje prostrujile priče da se razmišlja o vraćanju 34-godišnjeg Dejana Lovrena, koji je iz Dinama otišao prije gotovo 14 godina. Od naših smo izvora u klubu doznali da je Lovren doista prvi "pick" Dinamove uprave, premda je još do prije nekoliko dana bio jako daleko od Modrih. Situacija u Maksimiru zahuktala se kada je postalo jasno da je opcija dovođenja Ukrajinca Arsenija Bagatova (21) iz Zorje Luhansk - preskupa, a već je ranije propao dolazak Španjolca Raula Torrentea (22) iz Granade.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Stvari su se u međuvremenu promijenile i sada Dinamo pokušava pronaći model po kojem bi bivšeg Vatrenog vratio u "gnijezdo". Osim stopera Lyona, na radaru je i Cipranin Konstantinos Laifis, 30-godišnji polivalentni član belgijskog Standarda, koji može pokrivati gotovo sve obrambene pozicije. Transfermarkt ga procjenjuje na 1,3 milijuna eura.

Riječ je stoperu kojemu ugovor s klubom kojeg vodi bivši trener Hajduka Ivan Leko istječe ovog ljeta, igraču koji je sa 16 godina završio u Nottingham Forestu, ali se nakon tri godine vratio na Cipar i potpisao za Anorthosis. U domovini je igrao i za Alki iz Larnace, prije nego što je potpisao za Olympiacos koji ga je najprije poslao na posudbu, potom i prodao Standard Liegeu. Prema podacima Transfermarkta, za reprezentaciju je odigrao 56 utakmica.

image

Konstantinos Laifis

SES/PANORAMIC/PROFIMEDIA Ses/panoramic/profimedia

Već do kraja današnjeg dana situacija bi u pogledu obrambenih pojačanja trebala biti bistrija, no Lovren je nedvojbeno prva želja Dinama. Pitanje je samo može li i kako hrvatski prvak složiti financijsku konstrukciju da zadovolji uvjete svojeg bivšeg igrača, koji u Francuskoj zarađuje oko 4,5 milijuna eura po sezoni, a ugovor mu istječe u lipnju 2025. godine.

Linker
06. svibanj 2024 19:09