ŽELJKO HAJDINJAK Cropix
FEŠTA NA PRVI MAJ

‘Dolazak Dinama je poseban doživljaj, ali važnija nam je utakmica u Vukovaru‘

U Sesvetama će za dan kluba danas gostovati Dinamo
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 01. svibanj 2024. 08:25

Po već ustaljenom lošem običaju Sesvete su ponovo u sudačkoj nadoknadi ostale, ovog puta, bez punog plijena u susjedskom okršaju protiv Dubrave Tim Kabel, no s obzirom na to da je Dragan Juranović propustio realizirati u prvom poluvremenu dvije praktički stopostotne prigode za goste svakom po bod pravedan je i realan ishod zanimljivog dvoboja u Sesvetama.

Najbolji dojam kod domaćina kao i puno puta u ovoj sezoni ostavio je mladi 19-godišnji krilni napadač Mirko Sušak koji je stigao do svog 10. pogotka u sezoni i može se bez sumnje kazati da je Sušak na najbolji mogući način iskoristio dolazak na posudbu iz Lokomotive. Od 32 pogotka Sesveta Sušak i Mateo Topić postigli su više od pola - 17.

- Naravno da mi je drago da sam se još jednom upisao u listu strijelaca, ali mi je krivo što smo opet u samoj završnici ostali bez pobjede. Mlada smo momčad i oscilacije su ipak nešto normalno, a svojom igrom sam zadovoljan, premda se uvijek može bolje. Nisam imao nikakav poseban imperativ što se tiče broja pogodaka kada sam došao u Sesvete. Bilo mi je važno igrački napredovati, a postignuti golovi su samo šlag na tortu za što naravno imaju zasluge i moji suigrači. Nadam se da ću do kraja sezone nastaviti u istom ritmu, a posudba u Sesvetama za mene se već sada pokazala kao pun pogodak - istaknuo je najbolji strijelac Sesveta Mirko Sušak.

image
ŽELJKO HAJDINJAK Cropix

Do kraja prvenstvene utrke Sesvete očekuju još pet utakmica, a sljedeće tri su dvoboji protiv tri najbolje momčadi drugog razreda hrvatskog nogometa. Redom slijede Vukovar 1991, Šibenik i Zrinski Osječko. S obzirom na samo dvije pobjede u proljetnom dijelu prvenstva u 11 utakmica sreća je za Sesvete što u odnosu na najugroženije imaju i dalje 10 bodova prednosti prije posljednjih pet kola. Uoči gostovanja u Vukovaru u Sesvetama će za dan kluba 1. svibnja gostovati Dinamo.

- Dolazak Dinama u Sesvete uvijek je poseban doživljaj, ali je ipak važnija utakmica u Vukovaru u kojoj ćemo pokušati ostati neporaženi. Još nismo sigurni 100 posto kada je ostanak u pitanju, ali nema straha što se Sesveta tiče.

Sušak je u ovoj sezoni dva puta poentirao protiv Dubrave Tim Kabel i Dugopolja, ali se u listu strijelaca upisao i protiv najboljih momčad u ligi, i Šibenika i Zrinskog Osječko uz pogotke protiv BSK-a, Croatije iz Zmijavaca i Cibalije, a povratak na Kajzericu i odlazak na pripreme s Lokosima logičan je slijed događaja.

- Pogoci protiv najboljih momčadi u ligi uvijek imaju posebnu težinu, a 1. NL je liga koja je idealna za razvoj mladih igrača. Vjerujem da mogu do kraja sezone postići još koji gol i sa suigračima mirno privesti sezonu Sesveta kraju - zaključio je Sušak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 08:25