BOZIDAR VUKIČEVIĆ/Cropix
NIJE IM SJELO

Dinamovci se oglasili o pravilu u finalu Kupa: ‘Navijači su zakinuti. Ima li toga igdje osim kod nas?‘

"Sigurno da to mijenja situaciju", poručio je Petar Sučić
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 13. svibanj 2024. 15:31

Pobjedom u subotu nad Osijekom Dinamo je i matematički osigurao novi naslov prvaka Hrvatske. U jednoj od najturbulentnijih sezona za Modre u posljednjih nekoliko godina uspjeli su biti prvi usprkos svim problemima, velikim zaostatcima na tablici gotovo cijelu sezone i (dovoljno) dobroj formi ostalih konkurenata za naslov.

Sada kada je ispunjen glavni cilj, još je samo jedna prepreka ostala Dinamu da i više nego uspješno završi ovu sezonu, a to je finale Kupa s Rijekom. Ove godine finale se igra na dvije utakmice, prva je na Maksimiru u srijedu, dok je tjedan dana kasnije na redu uzvrat na Rujevici.

Zanimljiva činjenica je ta što u ovom formatu vrijedi pravilo gola u gostima, koje se posljednjih nekoliko godina zanemarilo te se više baš i ne koristi u europskom nogometu, no borba za Rabuzinovo sunce vratit će ga pod svjetla reflektora. Ipak, neki igrači Dinama pomalo su u čudu zbog toga, a na danu za medije mladi veznjak Petar Sučić objasnio je da ovo pravilo daje neku totalno drugačiju percepciju:

image

Petar Sučić

JOSIP BANDIĆ/Cropix

- Sigurno da mijenja situaciju jer ako jedna ekipa zabije gol u gostima, druga automatski mora dva. To je pravilo tu kod nas, ne znam ima li to igdje drugdje, ali pravila su tu da se poštuju i na nama je da damo sve od sebe, da u prvoj utakmici na Maksimiru ne primimo gol jer nam je to veliki plus za uzvratnu utakmicu.

Manjak oduševljenje nije krila ni "jedinica" Modrih, Ivan Nevistić koji je istaknuo da su navijači ovdje zakinuti, ali i da ovo pravilo donosi pozitivnu stvar za Dinamo.

image

Ivan Nevistić

JOSIP BANDIĆ/Cropix

- Ne znam, meni bi bilo draže da se igra jedna utakmica, iako mislim da će nama biti lakše ovako jer nikad ne znaš što se može dogoditi u jednoj utakmici. Zbog navijača je bolje i zanimljivije da je jedna utakmica - kazao je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. svibanj 2024 15:32