DAMIR SKOMRLJ Cropix
SITUACIJA NA MAKSIMIRU

Dinamovci na odmoru do sredine prosinca, reprezentativci dulje, a evo o čemu ovisi dolazak pojačanja

Dinamo u Katru sudjeluje s petoricom kvalitetnih igrača, pa je logično očekivati ponude nakon SP-a
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 17. studeni 2022. 15:07

Maksimir miruje do sredine prosinca, uživa se u rezultatski uspješnoj i plodonosnoj jeseni. Ante Čačić zakazao je prozivku za nešto manje od mjesec dana, Plavi će se opet okupiti između 12. i 15. prosinca, Dinamov trener će ovih dana odrediti točan datum.

Jasno je da će modri reprezentativci koji su s Hrvatskom na SP u Kataru, Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković i Mislav Oršić, te reprezentativac Irana, Sadegh Moharrami, dobiti odmor po povratku s Bliskog istoka. Preskočit će tako prvi pripremni dio i trebali bi doći u Maksimir 3. siječnja. A Boško Šutalo, koji je gotovo cijelu jesen izgubio zbog teške ozljede, trebao bi se oporaviti do početka priprema sredinom prosinca i bude li tako, odmah će se uključiti u rad s momčadi.

Zasad je prerano govoriti i pisati o temi odlazaka ili dolazaka u prijelaznom roku. Bit će neprijeporno promjena u svlačionici, no zasad još ni jedna ponuda nije stigla u Maksimir. Niti se očekuje do završetka SP. A ovaj bi zimski prijelazni rok, baš zbog ovog raritetnog termina SP, mogao biti "aktivniji" nego inače na planu odlazaka.

Otvara se, naime, najblještaviji svjetski izlog koji će ponuditi najbolje eksponate, a Dinamo u Katru sudjeluje s petoricom kvalitetnih igrača. Stoga je logično očekivati da će određene ponude u Maksimirsku 128 "sletjeti" nakon SP, a onda će se, sukladno kvaliteti tih ponuda, odlučivati o možebitnim odlascima. Sigurno je tek da nitko iz Dinama, kao što je to već godinama tradicija, neće otići za "sitniš" i bude li prodaje, plava će blagajna biti lijepo popunjena.

Mogući odlasci, dakako, zazivaju i možebitne dolaske, budući da Dinamo želi zadržati visoku kvalitativnu razinu u svlačionici. Je li možda "bačeno oko" na neke igrače iz HNL-a? Općenito se na prste jedne ruke mogu nabrojati nogometaši iz hrvatskih klubova koji bi svojom kakvoćom zaslužili doći u Dinamo, ali zasad nitko nije "na meti", niti je prema kome usmjeren čvrst pogled.

Dinamo će na proljeće igrati samo u domaćim natjecanjima i svlačionica je, za ta domaća natjecanja, dobro popunjena na svim pozicijama. Pa tako i na lijevom braniču, na mjestu koje je jesenas nerijetko bilo temom raznih rasprava. Čačić je na europskim utakmicama lijevi bok zatvorio s Ljubičićem, to je gdjekad dobro izgledalo, gdjekad i ne, ali trenerova je procjena bila da je Ljubičić, iako po vokaciji vezni igrač, bolje ordinirao na tom mjestu od Bočkaja i Štefulja, koji su dovedeni u Maksimir kao lijevi braniči. I zacijelo će obojica na proljeće dobiti više prilike da dokažu kako su s pravom dovedeni.

Logično je očekivati da će se Ljubičić vratiti u vezni red, a Bočkaj i Štefulj borit će se za to mjesto na lijevom boku, u bilo kojem sustavu kojeg će trener forsirati. I na njima je da iskoriste priliku, odnosno da od te prilike za sebe ne naprave – nepriliku...

Jedna ili dvije test-utakmice

U prvom dijelu priprema Dinamo bi trebao odigrati jednu ili dvije test-utakmice, traže se suparnici, no kako stoje stvari neće biti odlazaka u inozemstvo, nego bi se igralo s nekim domaćim klubovima. Plavima je, naime, "Europe preko glave".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:51