BORIS KOVACEV/CROPIX
PET PITANJA PETKOM

Dinamov rekorder: Jedna pobjeda ne bi bila loša. Svi znamo kako će biti u Zagrebu i tko nam čuva leđa

‘Ovo je sigurno najveći uspjeh u mojoj karijeri, ali mi još nismo rekli sve, ovo nije gotova priča‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. svibanj 2023. 12:00

Kada bi se u malonogometnom svijetu (kao u boksu) prije svake utakmice kluba (borbe) nabrajala postignuća navedenog igrača u tom sportu, najavljivač Kristiana Čekola za Futsal Dinamo imao bi pune ruke posla.

Čekol je sinonim Futsal Dinama. Domaći dečko, prošao je akademiju, igra za seniore od 2015. godine. Najbolji strijelac kluba. Igrač s najviše nastupa u povijesti kluba. Ukupno 175 nastupa i 98 golova. Impresivnu statistiku Čekol ima priliku uljepšati onim najsjajnijim postignućima, trofejima.

Večeras je na rasporedu prva utakmica protiv Olmissuma u Omišu, i to prva utakmica finala u povijesti kluba s kojom će Dinamo ispisati nove stranice svoje mlade povijesti.


1. Dijete ste kluba, prošli ste akademiju, imate najviše nastupa u povijesti kluba, najbolji ste strijelac. Možete ponosno reći da ste uveli Dinamo u Ligu prvaka. Koliko vam to znači?

- Ovo je sigurno najveći uspjeh u mojoj karijeri, i plasman u Ligu prvaka neopisivo mi mnogo znači, ali mi još nismo rekli sve, ovo nije gotova priča. Pred nama je finale i jedini fokus je upravo na tome.

2. Finale je veliki uspjeh, ali posao nije završen. Je li bilo velikog slavlja nakon utakmice ili ste se odmah okrenuli prema finalu?

- Slavlje je bilo veliko, ali samo u petak. To ipak nije naš konačni cilj. Naravno, slavili smo poslije utakmice s našim navijačima, ali u subotu smo već prebacili fokus na finale. Svi smo maksimalno koncentrirani na taj zadnji cilj i napravit ćemo sve kako bismo stigli do njega.

3. Imali ste kroz karijeru i važnih utakmica s reprezentacijom, ali ovo je ipak najveća utakmica u povijesti kluba. Osjećate li nervozu?

- Istina, ali nikad nisam igrao ovako bitne utakmice za klub. Imamo u ekipi dovoljno iskustva koje će sigurno biti važno. Što se mene tiče, par dana prije utakmice protiv Novog Vremena bilo mi je malo teško zaspati. Jedva sam čekao da dođe taj petak i da izađem na teren… Sad je ista situacija, ali to je sve normalno, pozitivna nervoza. Ona je uvijek dobra, drži me spremnim i koncentriranim za utakmicu, a to je najvažnije.

4. Olmissum je također odlična momčad, utakmice s njima ove sezone bile su tijesne. Koje su njihove prednosti i mane? I s kojim biste omjerom bili zadovoljni pred povratak u Zagreb?

- Naravno da su odlična ekipa, ali taktičke misli ćemo ostaviti treneru na razmišljanje, haha... Kad bismo uspjeli pobijediti dvije utakmice u gostima, to bi bilo odlično, ali ne bi bio neuspjeh ni jedna pobjeda. Svi znamo kako će biti u Zagrebu i tko nam čuva leđa.

5. Jedno od najjačih oružja Dinama je upravo gromoglasna podrška BBB-a, koja će sad biti još veća budući da ćete treću utakmicu igrati u Draženovom domu. Kako vam je bilo prvi put izaći pred njih i koliku razliku stvaraju na domaćem terenu?

- Oni su nam ogromna prednost, zajedno s domaćim terenom, jednostavno nam daju dodatnu energiju, snagu i doista je prekrasno igrati pred toliko navijača koji te bodre svim srcem i glasom. Dom Sportova nam je svakako draža lokacija, ipak je to naš dom, naš teren. Ali nećemo se buniti ni s Draženovim domom i dodatnom, još većom podrškom Boysa i ostalih naših navijača.

Linker
21. rujan 2024 02:01