MATIJA DJANJESIC Cropix
DRMIĆEV DRMEŽ

Dinamov centarfor kao tempirana bomba! Veliki strijelac je nesretan i frustriran, Čačić ga mora dovesti u red...

Dinamov je napadač Josip Drmić rečenicom nakon utakmice u Red Bull Areni “bocnuo” svog trenera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. listopad 2022. 08:01

Govorio je o tome da Dinamo mora igrati atraktivnije, ofenzivnije...

- Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji. Nije loše nekad biti fleksibilan. Moramo više riskirati, moramo više tražiti gol - kazao je između ostaloga Drmić.

Te rečenice su, logično, bile upućene Anti Čačiću, kome drugome, on je trener. Ne znamo je li Čačić razgovarao sa svojim igračem kad je vidio što je ovaj izjavio, je li mu zamjerio što je novinarima kazao sve ovo što je otišlo u eter. Ako nije, svakako će morati, ta se priča mora riješiti za dobro cijele momčadi. Tko zna, možda je Drmić bio još pod dojmom utakmice u kojoj je promašio veliku priliku za poravnanje i u kojoj mu je pogodak poništen zbog zaleđa, pa je još vruće glave kazao ono što inače javno ne bi nikad izgovorio? No, rekao javno ili ne, očito tako misli, a s druge strane, dojma smo da je on preiskusan igrač da bi ga kod izjava svladale bilo kakve emocije. Jednostavno je stao pred novinare i kazao što mu je bilo na srcu.

Velika šansa

Ne možemo to, naravno, tvrditi sa stopostotnom sigurnošću, ali nekako nam se čini da je baš to istina kad se radi o njegovom istupu.

Nezgodna je situacija za trenera kad mu taktičke zamisli kritizira vlastiti igrač. To se inače rijetko događa u nogometnom svijetu, igrači javno ne razgovaraju s novinarima o formacijama i načinu igre koju preferira njihov trener. Makar, iako ne tako decidirano, i neki drugi Dinamovi igrači su u svojim izjavama dali naslutiti da im se nije svidjelo igrati u “defenzivnom kodu”. Recimo, Bruno Petković je kazao “kako smo skloni sebe podcjenjivati, a druge precjenjivati”. Tko pametno razmišlja, nije mu bilo teško zaključiti o čemu je Petković pričao... Dinamovi igrači kao da su osjećali da su u Salzburgu propustili veliku šansu. Očito misle da se mogu nadigravati sa svojim suparnicima u Ligi prvaka, pa drže kako nije potrebno u svakom okršaju igrati obranaški.

Klasa ispod

A također je očito kako su mislili da Salzburg nije nogometna klasa Chelseaja ili Milana, ta da su protiv Austrijanaca mogli drukčije, s većim naglaskom na napadačku igru, pa su, eto, razočarani porazom od Salzburga poslali poruku Čačiću o načinu na koji bi oni htjeli igrati.

Vratimo se Drmiću koji je bio najotvoreniji. Čovjek koji je u plavi dom došao kao pojačanje izgleda da definitivno nije sretan s minutažom koju mu poklanja trener u Ligi prvaka. Dosad je u tom natjecanju odigrao samo 27 minuta, onu 1 protiv Chelseaja, 12 protiv Milana, te 14 protiv Salzburga. Dobro, nešto više kad se uzme u obzir i sudačka nadoknada, ali nebitno.

U kvalifikacijama za Ligu prvaka igrao je na pet utakmica, samo je protiv Škupija na uzvratu ostao na klupi, ali nikad nije igrao svih devedeset minuta. Na onoj odlučnoj utakmici za ulazak u Ligu prvaka protiv Bodo/Glimta ušao je tek u 82. minuti, ali je upravo on bio taj koji je zabio za 3:1, pogodak koji je Modre praktički plasirao u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. U HNL-u je, pak, igrao na 11 utakmica, ali također nikad svih devedeset minuta. Dakle, otkako je došao u plavi dom, Drmić nikada nije igrao kompletnu utakmicu. Ne možemo baš računati Kup protiv Borinaca, kad je jedini put igrao svih devedeset minuta, zabivši dva gola. Utakmica protiv niželigaša je ipak neka druga priča...

Počeo je, recimo, odlično u HNL-u, na otvaranju protiv Lokomotive je zabio dva gola, u 2. kolu je zabio gol Slaven Belupu i još je dodao asistenciju. Ali, od tada, od tog sraza u Koprivnici, koji je odigran još 23. srpnja, nije više zabio niti jedan gol u HNL-u! Niti je upisao asistenciju. Strašno loš podatak...

Josip Drmić je u Dinamo došao kako bi zabijao golove, kako bi igrao velike europske utakmice jer on je - veliki strijelac. Sigurno nije zamišljao da će u Ligi prvaka skupljati “garbage time”. Zato je, pretpostavljamo, frustriran, nesretan, vjerojatno i ljut, pa je sve to isplivao na površinu nakon utakmice u Salzburgu.

Što ga muči

Nezadovoljan igrač u svlačionici može biti tempirana bomba, zato sad Ante Čačić ima još jedan zadatak, dovesti Drmića u red, saznati što ga muči. Treba nastaviti koheziju sa svlačionicom, kao što je to bilo i do sada, ta sinergija je dovela do svih ovih Dinamovih uspjeha.

Poraz u Salzburgu, koji je igračima teško pao, ne smije pokvariti atmosferu u plavom domu. Vjerujemo da će iskusni Čačić pronaći rješenje pod hitno jer eto Salzburga sijedeći tjedan na Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. rujan 2024 21:05