Josip Brekalo

 Valentina Giannettoni/ipa Sport/ipa/profimedia
DALEKO OD REALIZACIJE

Dinamo zapeo u pregovorima za Brekala! U Maksimiru nisu oduševljeni cijenom, mogu ispasti veliki gubitnici

Priča o dolasku povremenog Vatrenog zasad nema svoj završetak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. siječanj 2024. 13:58

Stizale su tijekom jučerašnjeg dana vijesti iz Italije da je transfer Josipa Brekala u Dinamo praktički gotova stvar. No, ipak nije bilo tako. Brekalo još nije blizu plave svlačionice kako su to sugerirali Talijani. Naime, zapelo je na potraživanjima Fiorentine.

Talijanski klub od Dinama na ime Brekalove posudbe traži 500 tisuća eura do kraja sezone, u Maksimiru nisu oduševljeni s tim potraživanjima. Naime, kad se zbroji tih 500 tisuća eura koje bi se trebalo uplatiti na račun Fiorentine, te 660 tisuće eura koliko bi iznosila plaća Josipa Brekala onda dolazimo do dosta velike cifre od milijun i stotinu šezdeset tisuća eura netto, a u brutto iznosi oko 1,5 milijuna eura. Plus bonus od 100.000 eura bruto za eventualno osvajanje naslova prvaka. To se Dinamu čini jako puno za tako kratko vremensko razdoblje.

Naravno, dolazak Brekala, bez obzira na njegovo nogometno znanje, ne garantira Modrima naslov prvaka. Takvo je razmišljanje i u plavom domu, što je naravno logično promišljanje. Da dođe ne znamo tko, ne može se garantirati naslov. Jasno, svi u Maksimiru vjeruju u obranu naslova, međutim, sko se to slučajno ne dogodi, Dinamo bi onda u tom transferu bio veliki gubitnik s obzirom na veliko ulaganje. Također, kupljen je Arber Hoxha, koji igra na pozciji lijevog krila. Tako da priča o dolasku Brekala zasada nema svoj kraj, još je na čekanju.

- Nema novih infofrmacija o Brekalu, ništa se nije promijenilo - kazao nam je jučer u Rovnju trener Dinama Sergej Jakirović

U svemu je dakle sporno, tih 500 tisuća eura koje traži Fiorentina. Da se radi samo o plaći Brekala ne bi bilo problema. Tako da ukoliko se Fiorentina ne predomisli... Naravno, nećemo ništa zaključivati, jer se stvari oko takvih trensfera mijenjaju praktički iz sata u sat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 18:09