GORAN MEHKEK Cropix
PRIJELOMNICA SEZONE

Dinamo u subotu nema pravo na pogrešan korak: ‘Odljepljivanje‘ Rijeke i Hajduka donijelo bi novu glavobolju

Unatoč turbulencijama, hrvatski prvak odlazi na gostovanje koje mu tradicionalno leži
Piše: Andro PolićObjavljeno: 20. rujan 2024. 19:00

Od blještave pozornice na ultra-modernom sportskom hramu u Bavarskoj, do simpatičnog, sitnog zdanja u Podravini. U pet dana razmaka, od utorka do subote, Dinamove trupe čeka drastična promjena nogometnog dekora i ambijenta - od Allianz Arene do Kušek Apaša.

Dok je dvoboj u Koprivnici (subota, 17.30), do prije samo tjedan dana, karakteriziran kao tek "jedna u nizu" stanica na "modrom" putu prema obrani titule i dizanju forme, odlazak kod Slaven Belupa, nakon havarije u Münchenu, poprima konture jednog od prijelomnih trenutaka sezone. S obzirom na mršav ishod u oba derbija u prvenstvu - remi na Rujevici i trijumf Splićana u Maksimiru - Zagrepčani nemaju pravo na pogrešan korak, jer bi "odljepljivanje" Rijeke i Hajduka, na vrhu ljestvice, donijelo još jednu rundu glavobolja u Maksimirsku 128.

11 pobjeda u 12 susreta

Sredinom svibnja, u predzadnjem kolu prošle sezone, Sergej Jakirović proživio je, gotovo sigurno, jedan od najljepših trenutaka na Dinamovoj klupi. U završnici pobjedničke večeri (3-2), trener "modrih" u igru je ubacio i sina Leona, kojemu je to bio premijerni nastup među "velikim dečkima". Ipak, stariji Jakirović od četvrtka je "bivši" u klubu, a Zagrepčani u Koprivnicu stižu sa Sandrom Perkovićem, privremenim rješenjem na klupi.

Kovačević uzeo bod

Unatoč turbulencijama, hrvatski prvak odlazi na gostovanje koje mu tradicionalno - a pogotovo u zadnjim dvobojima - leži. U zadnjih 12 avantura u Koprivnici, Dinamo samo jednom nije slavio, a bilo je to u veljači prošle godine (1-1). S druge strane, pak, Slaven Belupo na zadnju domaću pobjedu protiv maksimirskog kluba čeka od travnja 2017., kada je zagorčao život branitelju naslova i, praktički, Rijeku pogurao prema povijesnoj tituli.

Iako se "farmaceuti" kroz povijest muče s pronalaskom "cjepiva" za Dinamo, u dvoboj će ući ohrabreni solidnom predstavom na Opus Areni prošlog vikenda, gdje su propustili niz prilika pred vratima i kući se, ipak, vratili s minimalnim porazom od Osijeka. Bit će ovo treća utakmica na klupi Slavena za Marija Kovačevića, bivšeg trenera Varaždina, koji je u "baroknom gradu", u studenom prošle godine, uzeo bod protiv Dinama (1-1). Štoviše, gosti su se tada spasili u fotofinišu, Mahir Emreli donio je izjednačenje u četvrtoj minuti sudačke nadoknade i spasio "modre" poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 19:03