Josip Mišić i Filip Krovinović

 BORIS KOVACEV Cropix
RASPAD STRAŠNOG DVOJCA

Dinamo traži rješenje za novu eru: S Ademijem je funkcionirao besprijekorno, bez njega - kardinalno griješio

Maksimirska "šestica" u nastavak sezone kreće bez svoj vjernog partnera
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. ožujak 2023. 11:28

Nakon četiri slobodna dana modri su se profesionalci jučer kasno poslijepodne vratili treningu. Naravno, s Čačićem su iz svlačionice izašli oni igrači koji nisu pod reprezentativnim selekcijama raznih nacionalnih vrsta i kategorija. Neće trener Dinama imati puno vremena da momčad, kad se kompletira, sprema za utakmicu s Goricom, koja je na programu 1. travnja. A mogla bi to biti jako nezgodna utakmica za Dinamo jer iako je Gorica posljednja, s najmanje šansi za ostanak u prvoligaškom društvu, dečki iz Turopolja još uvijek gaje nadu, pa se očekuju da u subotu ponude maksimalno sve od sebe.

Da mogu biti itekako nezgodni suparnik za Čačićevo društvo najbolje pokazuje prva utakmica nakon zimske stanje koju su odigrali u Maksimiru. Završilo je 0:0, Modri nikako nisu mogli probiti njihovu obranu.

image

Josip Mišić i Arijan Ademi

RONALD GORSIC Cropix

Taj ogled s Goricom ima i jedno simbolično značenje za Dinamo. Bit će to početak novog razdoblja za Dinamo, onog bez bivšeg kapetana Arijana Ademija, koji se oprostio na utakmici s Rijekom u prošlom kolu. Ono što nas posebno zanima jest kako će funkcionirati Josip Mišić bez svog vjernog partnera. Dvojac Mišić - Ademi funkcionirao je besprijekorno, bio je temelj vezne linije momčadi. Mišić je igrao “šesticu”, a Ademi je bio onaj ofenzivniji dio dvojca, koji je gurao prema naprijed. Znali su se “u dušu”.

Mišić je upao u malu krizu u dvije utakmice prije one s Rijekom. Dogodilo mu se ono što se tako kvalitetnom igraču velikog iskustva ne događa. Kardinalno je pogriješio protiv Šibenika na Šubićevcu, ta pogreška je na koncu Modre koštala poraza jer su tim pogotkom Šibenčani odmaglili na 2:0 i priča je bila završena. Onda mu se ista stvar dogodila i protiv Istre 1961, opet je kiksao za trijumf Puljana od 1:0.

Ne samo što je kiksao, ta dva ogleda Mišić je igrao na razini daleko od one na koju smo navikli. A upravo je te dvije utakmice Dinamo igrao - bez Ademija. Mišić je, dakle, podbacio kad nije uz sebe imao vjernog partnera i suigrača. Kad se Ademi vratio u momčad protiv Rijeke, Mišić je opet bio onakav kakav je i inače bio od dana kad je došao u Dinamo, jako dobar i nezamjenjiv igrač.

Sad Ademija nema zauvijek i Mišić će morati bez njega. Hoće li “novog Ademija” pronaći u partnerstvu s drugim Šibenčaninom Markom Bulatom, hoće li možda zajednički jezik na travnjaku pronaći s Robertom Ljubičićem ako se Čačić odluči da ga s lijevog beka prebaci u vezu? Bit će to svakako zanimljiva priča koju ćemo pozorno pratiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:29