Igrači Dinama

 JOSIP BANDIC Cropix
NOVI ISPIT ZA MODRE

Dinamo sprema velike stvari u Europi. Scene s Poljuda? Ne spominju ih čak ni u privatnim razgovorima

Plava momčad se u utorak od 19 sati u Maksimiru predstavlja svojim navijačima na pripremnoj utakmici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. srpanj 2024. 06:04

Dinamo se u utorak u Maksimiru od 19 sati predstavlja svojim navijačima na utakmici protiv Vardara iz Skoplja. Bit će to prvi od tri zaključna pripremna ogleda koji će se odigrati u plavom domu prije starta HNL-a, a u kojem Jakirovićeva družina dočekuje Istru 1961 (petak, 2. kolovoza, 21 sat). Nakon skopske momčdi Modri će 26. i 27. kolovoza u Maksimiru ugostiti Šahtar, oba ogleda počinju u 19 sati. Na austrijskim pripremama Dinamo je odigrao dvije utakmice koje su bile zatvorene za javnost (CSKA 1948 (6:2) i Krivbas (0:2), tako da je utorak prvi dan kad će navijači moći vidjeti svoje ljubimce s obzirom na to da je sudar s dečkima iz Sjeverne Makedonije otvoren za javnost.

Nema uzbuđivanja

Po onome što znamo, vlada popriličan interes za utakmicu. Poklonici plave boje moći će vidjeti veliki povratak Marka Pjace na maksimirski stadion. Zanimljivo, bit će to protiv Vardara, kluba protiv kojeg je odigrao i zadnju utakmicu za Dinamo u plavom domu prije nego što je otišao u Juventus.

Tribina zapad dolje, koja će biti otvorena za utakmicu, sigurno će glasno pozdraviti povratak Pjace, hrvatskog reprezentativca od kojeg se mnogo očekuje ove sezone. Također, navijači aktualnih prvaka moći će na djelu vidjeti i nova lica na stoperskim pozicijama, Španjolca Raula Torrentea i Marokanca Samyja Mmaeea. Obojica su u konkurenciji za maksimirski sraz.

image

Marko Pjaca

JOSIP BANDIC Cropix

Mi smo Torrentea već vidjeli na austrijskim pripremama, svidio se, ali nas živo zanima kakav je igrač Mmaee... Najavljen je kao pravo pojačanje, kao jako dobar stoper, koji bi već protiv Istre 1961 na startu prvenstva mogao biti dio udarne postave u paru s Theophileom. Dakle, zaista ima razloga da na Maksimir stigne puno navijača i pogleda kako se to Dinamo pojačao u prijelaznom roku te što se sprema u kuhinji Sergeja Jakirovića za sljedeću sezonu u kojoj Modri brane naslov prvaka i kane napraviti velike stvari u Europi.

Proteklih dana često smo se susretali s pitanjima kako u Maksimiru gledaju na sve ono što se događa u Hajduku, na dolazak Gennara Gattusa i velike hrvatske nogometne zvijezde Ivana Rakitića. Možemo vam iskreno poručiti da se oko Majstora s mora u plavom domu uopće ne uzbuđuju. Nisu se uzbuđivali niti prije, a niti sada kad je stigao Rakitić, niti bi se maksimirsko društvo uzbuđivalo da stigne i Edin Džeko. Jer, recimo, u onim danima kad smo s Plavima bili u Austriji baš nikada i nitko niti u neslužbenim razgovorima nije spomenuo Hajduk. Baš niti jednom rečenicom. Ista priča jest i nakon povratka u Zagreb. Dinamo gleda isključivo sebe, ne baca oči u tuđe dvorište. Konačno, Dinamo je prvak, neka Hajduk i svi ostali klubovi gledaju i misle na šampione...

Bez ikakvih ponuda

- Bolji smo jer su se igrači navikli na naš rad, lakše provode naše zahtjeve. Sve se zna, nekad ne moraš ništa ni govoriti, oni već znaju zahtjeve. Moj stil je što direktnije do gola, ali sam svjestan da u ovoj momčadi igraš na dominaciju, svi te čekaju u bloku.

Uglavnom, bit ćemo još više uigraniji nego prošle sezone.

To nam je kazao trener Dinamovih nogometaša Sergej Jakirović u razgovoru posljednjeg dana austrijskih priprema. Modri vjeruju u sebe, drže da su dobro pokriveni na svim pozicijama, osim na desnom krilu, ali rade i na tome.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

U ponedjeljak se u kolumbijskim medijima pojavila vijest da je Deportivo Cali dobio bolju ponuda za Juana Cordobu (21) od Dinamove. Taj klub navodno je Al Nassr, prošlosezonski viceprvak Saudijske Arabije. Međutim, Modri očekuju da im se iz Kolumbije jave i ponude konačni odgovor oko desnokrilnog napadača. I nadaju se da bi Kolumbijac mogao već idućeg tjedna stići na liječnički pregled u metropolu.

Što ako ipak propadne transfer? Nema panike, čak i ako ode Špikić, a to se negdje najavljuje, ta pozicija može se zatvoriti s Lukom Stojkovićem i Lukasom Kačavendom. Ovaj potonji je pokazao na austrijskim pripremama da tu poziciju može igrati bez problema.

Klupski izvori nam kažu i da nema još nikakvih ponuda za dvojac koji se često spominjao u medijima, radi se o Bruni Petkoviću i Martinu Baturinu, a nije stigla niti neka nova ponuda za Petra Sučića, koji je vlasnik one koju je poslao Como, a koja je odbijena. Dakle, u Dinamu je sve pet za sada, Jakirović mirno sprema momčad za početak prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 19:58