Anes Krdžalić

 DAVOR PONGRACIC Cropix
POČETAK TURNIRA

Dinamo remizirao i propisno se ispromašivao na startu Ramljaka, zaigrao i bivši hajdukovac...

Rapid je pogotkom u završnici kaznio sve promašaje Dinamovih juniora.
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 21:00

DINAMO - RAPID 1:1 (Krdžalić 30‘/Živković 77‘)

ZAGREB Igralište Zlatko Cico Kranjčar u Maksimiru. Gledatelja 350. Sudac: Fran Jović (Hrvatska).

DINAMO: Pršlja, Gubijan, Cvetko, Katinić, M. Živković, Brkljača, Rukavina, Lukanić, Čuljak, Krdžalić, Gec (još su igrali: Vrbančić, Čaić, Ruškovački, Topić, Katalinić, Leko, Ilečić). Trener: Ivan Senzen.

RAPID: Mladenov, Wincze, Fiipović, Dursan, Mahmić, Demir, Zwickl, Kasengellre, Wurmbrand, Duric, Lindmoser (još su igrali: J. Živković, Markan, Galvan, Szladits). Trener: Jürgen Kreber.

Dinamove nade u premijernoj utakmici na 19. memorijalnom turniru Mladena Ramljaka nisu uspjele pobijediti bečki Rapid, a dvoboj je nakon revije modrih promašaja okončan bez pobjednika (1:1).

U sastavu domaćina pojavio se i Marko Brkljača, koji je stigao iz Hajduka u transferu koji je zaokupio podosta pažnje nogometne javnosti. Dinamo je očekivano imao više od igre u početku dvoboja, dok su gosti vrebali prigodu iz kontranapada. Modri su vrlo lako mogli stići do prednosti nakon samo deset minuta igre. Gabrijel Rukavina se odlično oslobodio svojih čuvara, ali je opasan udarac iskosa s desetak metara bio zamalo neprecizan, a lopta je prohujala pokraj lijeve vratnice vratara Mladenova. Potom je Rukavina u suradnji s Krdžalićem još jednom testirao obranu Rapida. U 17. minuti po prvi puta su opasnije zaprijetili igrači bečkog sastava. Wurmbrand je izmaknuo pažnji obrane Dinama, ali se sigurnom intervencijom istaknuo vratar Luka Pršlja.

Osim spomenutog Brkljače, u obrani Dinama svoje mjesto zauzeo je stoper Maro Katinić, koji je već upoznao seniorski nogomet u drugoj momčadi Dinama koja više ne postoji, a do kraja prošle sezone natjecala se u drugom razredu hrvatskog nogometa. No, najbolji dojam u momčadi Zagrepčana ostavio je u prvom dijelu Rukavina, kojemu je nedostajao samo pogodak da okruni odličnu igru. Rukavina je mogao poentirati i u 28. minuti, ali se Rapidov čuvar mreže Mladenov istaknuo dojmljivom intervencijom.

No, odavno je poznato da je tanka nit od junaka do tragičara, a to je na svojoj koži osjetio i Mladenov. Dinamo je do zasluženog vodstva došao u 30. minuti kada je mrežu Rapida pogodio Anes Krdžalić i to baš uz pomoć vratara Mladenova, koji nije uspio obraniti ne pretjerano zahtjevan udarac. U nastavku je Rapid pokušao priprijetiti preko Živkovića, čiji je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa, dok je u 63. minuti Rukavina po treći put "poštedio" Austrijance, kao i još jednom u samoj završnici.

Tri minute prije kraja Dinamo je kažnjen za navedene promašaje. Galvan je uposlio Jovana Živkovića, koji je iz blizine naciljao lijevi donji kut za veliki bečki bod prvoga dana Memorijala.

Dinamo će sutra u 18. 15 u drugoj utakmici u okviru A skupine igrati protiv Ludogoreca, a prvi dan turnira Mladena Ramljaka pratili su i bivši igrači Dinama, Eduardo da Silva i Etto.

Linker
27. travanj 2024 07:53