RONALD GORSIC Cropix
BEZ PRAVA NA POGREŠKU

Dinamo protiv Osijeka bez dvojice važnih igrača, Jakiroviću se za derbi vraća prva violina

Dinamo se doveo u položaj u kojem više nema pravo na pogrešku do kraja jeseni
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 23. studeni 2023. 06:58

Od srijede Dinamovi nogometaši više nisu “podstanari” u svom Maksimiru, reprezentativna je akcija okončana utakmicom protiv Armenije u utorak navečer i Plavi se pripremaju za subotnje domaćinstvo Osijeku (17.30 sati). Vidjet ćemo je li dvotjedna stanka dobrodošla Dinamu i što je trener Sergej Jakirović uspio na treninzima napraviti sa svojom nekompletnom momčadi, budući da su na reprezentativnim pozivima bili Baturina, Vidović, Ademi, Emreli, Moharrami i Sučić.

Nakon prvenstvene stanke u listopadu, uvjetovane također utakmicama nacionalnih vrsta u kvalifikacijama za Euro, Dinamo je do ove pauze odigrao sedam utakmica, u razdoblju od 21. listopada do 12. studenoga. U ta tri tjedna praktički se igralo u prosjeku svaka tri dana, taj je naporni ritam donio četiri prvenstvene, dvije europske i jednu kup-utakmicu, u kojoj je napunjena mreža niželigašu Orioliku (8:0).

Bez prava na pogrešku

A učinak na ostalim dvobojima bio je znatno ispod očekivanja. U oba okršaja s češkom Viktorijom, u Zagrebu i u Plzenu, Dinamo je bio poražen identičnim 0:1 rezultatom, i u Zagrebu i u Plzenu primio je pogotke iz kaznenih udaraca. Istina, u Plzenu je bio i teško oštećen - za taj dosuđeni kazneni udarac, pa za nedosuđeni na Baturini, kao i za poništeni pogodak Kulenovića. I sad je u situaciji u kakvoj jest, samo dvije pobjede u dvije preostale utakmice u Konferencijskoj ligi (Astana u gostima, Ballkani u Zagrebu) jamče Plavima plasman u 16-inu finala ovoga natjecanja.

image
RONALD GORSIC Cropix

I prvenstveni je učinak Plavih između dvije prvenstvene stanke bio znatno ispod očekivanja. Poraz protiv Gorice (1:2), pa jedva jedvice iščupana pobjeda u gradskom derbiju s Lokomotivom (2:1), te dva gostujuća remija s Varaždinom (1:1) i Rijekom (2:2). Osvojeno je samo pet od mogućih 12 bodova i Dinamo se doveo u položaj u kojem više nema pravo na pogrešku do kraja jeseni, na četiri prvenstvena dvoboja, kao i na dvije utakmice u Konferencijskoj ligi...

Izaslanstvo Željezničara

Nakon prošle prvenstvene stanke, eto, Plavi su igrački i rezultatski bili “potonuli”. Kako će Jakirovićeva momčad izgledati nakon ovih reprezentativnih akcija, jesu li ova dva tjedna bez klupskoga nogometa dobrodošla Dinamu da se konsolidira i započne pozitivnu seriju, ili će se, pak, nastaviti jesenska agonija?

image
RONALD GORSIC Cropix

Dio odgovora ponudit će nam već subotnji dvoboj s Osijekom. Za tu utakmicu neće kandidirati suspendirani desni branič Stefan Ristovski i napadač Sandro Kulenović, prisilno će odmarati zbog prikupljenih žutih kartona. No, za nastup će, kako sad stvari stoje, konkurirati oporavljenici Bruno Petković i Mauro Perković.
Spomenimo da je Maksimir posjetilo i izaslanstvo sarajevskog Željezničara. Predstavnici prvoligaša Bosne i Hercegovine zainteresirani su za možebitnu suradnju s hrvatskim prvakom, o tome se i razgovaralo, ali zasad ništa nije dogovoreno...

- Dinamo je sinonim za izvrsnost u Europi i želimo surađivati i učiti od najboljih - rekla je nakon maksimirskog posjeta direktorica Željezničara, Amira Uzunović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 17:53