RONALD GORSIC Cropix
POJAČANJE IZ FRANCUSKE

Dinamo pronašao rješenje za problematičnu poziciju, Modri krenuli u lov na igrača teškog šest milijuna eura

Maksimirski sastav je bacio oko na igrača kojeg je Igor Tudor otpisao u Marseilleu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 15:49

Iz izvora bliskih maksmirskom klubu saznajemo da postoji interes Dinama za dovođenjem Jordana Amavija (28), lijevog beka iz Marseillesa koji je posljednjih pola sezone proveo na posudbi u Nici. Nogometni pedigre mu izgleda jako dobar. Skupio 159 nastupa u Ligue 1, igrao je Ligu prvaka i Europsku ligu, bio je i Aston Villi u Championshipu. Porijeklom je Senegalac, ali ima francusku putovnicu i 10 nastupa za U-21 selekciju Tricolora. Gledajući notorni Transfermarkt cijena mu iznosi 6 milijuna eura. Amavi je ovog ljeta, po povratku iz Nice, odigrao nekoliko pripremnih utakmica za Olympique, međutim, Igor Tudor očito s njim ne računa i on može tražiti novi klub. U opciji je, navodno, posudba s opcijom kupnje na kraju sezone.

Ta vijest zapravo i nije neočekivana. O dovođenju lijevog beka već se neko vrijeme razgovara u plavom domu. Jer dobro znate, tu poziciju u europskim utakmicama, a i u derbijima HNL-a (primjer Hajduk) igra vezni igrač Robert Ljubičić koji je stigao iz bečkog Rapida.

Čačić nema povjerenja u Petra Bočkaja koji je u zimi stigao za 2,2 milijuna eura, ne sviđa mu se kako Pero Bombardero obavlja defenzivne zadatke. Danijela Štefulja praktički je otpisao, on nije bio niti prijavljen za play-off Lige prvaka, nije putovao u Norvešku, a to sve govori o njegovom statusu. Dinamo ima velikih europskih ambicija, želi dostojno zastupati svoj klub i hrvatski nogomet u Europi, pa je očito procijenjeno da je potreban dolazak jednog kvalitetnog lijevog bočnog, a to bi značilo da se i Ljubičić seli tamo gdje mu je mjesto, u veznu liniju.

Naravno, pitanje jest kako će na eventualno dovođenje Amavija reagirati Bočkaj? Hoće li ga to motivirati ili će skroz potonuti? Hoće li do posla doći još se ne zna, ali naši izvori tvrde da se na tome radi. No pričekajmo slijedeće dane...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 01:13