GORAN MEHKEK Cropix
OPREZ PRED UZVRAT

Dinamo postaje prava mašina, ali ima jednu boljku zbog koje Jakirović možda neće mirno spavati

Čini se da je Jakirović tek sad dobio praktički sve što jedan trener može poželjeti
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 21. kolovoz 2024. 08:05

Dinamo pod palicom Sergeja Jakirovića postaje prava mašina. Mora se priznati i dobro podmazana od strane sportskog direktora Marka Marića i predsjednika Velimira Zajeca koji su trenera Modrih pripremili za borbu na tri fronta i dali mu u ruke možda nikad jači Dinamo.

Premda je Jakirović po dolasku rekao da mu treba šest mjeseci i jedan prijelazni rok, čini se da je tek sad dobio praktički sve što jedan trener može poželjeti - kvantitetu kvalitete. Ne pamtimo kad je zagrebački klub imao toliki broj sjajnih igrača, svi redom konkurentnih za mjesto u početnoj, udarnoj postavi. Koliko ih je, ne mogu svi niti igrati. Tako jedan Marko Rog ulazi s klupe, Špikić i Kačavenda, primjerice, nisu niti zakoračili na travnjak protiv Qarabaga, dragulj Stojković tek treba zasjati...

Jakirović je na Maksimiru prošao nekoliko teških i izrazito kriznih situacija pa dvostrukom krunom skinuo teške breme s ramena, a sada mu, iako čudno zvuči, prijeti još jedna zato što je, 3:0 pobjedom nad Qarabagom, jednom nogom zakoračio u Ligu prvaka.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Iako su Dinamovi navijači slatko zaspali znajući da njihovi ljubimci nose tri gola prednosti na uzvrat, pravo je pitanje što će u noćima do uzvrata sanjati Sergej Jakirović. Možda poraz i ispadanje od praške Sparte. Ili nešto svježiji debakl kod PAOK-a u Solunu.

Ako je nešto Dinamova boljka pod Jakirovićem, to su sasvim sigurno europska gostovanja. Trener Modrih nije zaboravio kako je u ne tako davnoj prošlosti prolazio izvan granica Lijepe Naše i to mu mora biti veliko upozorenje u pripremi uzvratnog okršaja s Qarabagom. Pogotovo jer su Azerbajdžanci u nekim trenucima bili superiornija momčad na terenu i premda je 3:0 velika pobjeda, a mogla je biti i veća, nogomet je takav da je utakmica mogla otići i na drugačiji mlin, da se Azeri nisu napromašivali. Zato, Jakire, oprezno!

Na kraju krajeva, na kocki je i njegovo ime. Ne smije mu se dogoditi još jedna tragedija. Jednostavno ne smije. Jer, kako se kaže, jednom se može dogoditi nesreća, dva puta je slučajnost, a treći težak poraz bi već doveo u pitanje sposobnost vođenja tako velikog kluba. Svaki trener s Dinamom može osvojiti prvenstvo, pa i dvostruku krunu, za iskočiti iz okvira prosječnosti treba napraviti "nešto" u Europi.

Linker
17. rujan 2024 12:48