RONALD GORŠIĆ/Cropix
SMIJEŠI SE JACKPOT

Dinamo na dvije utakmice od 30 milijuna eura. Ovo su mu mogući suparnici u play-offu

Modri će morati preskočiti posljednju prepreku u doigravanju, u kojem će imati status nositelja
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 02. lipanj 2024. 12:01

Osvajanjem 15. Lige prvaka u svojoj povijesti Real Madrid je napravio veliku uslugu zagrebačkom Dinamu. Modri će zbog ovakvog raspleta svoj put prema Ligi prvaka sljedeće sezone početi u završnoj rundi doigravanja, te tako izbjeći rano uključivanje u europska pretkola. Dinamo će zbog Realove pobjede svoj put započeti 20. i 21. kolovoza, dok bi u slučaju pobjede Borussije europske utakmice krenule mjesec dana ranije.

Dinamo će tako sljedeće sezone minimalno igrati grupnu fazu Europske lige, što znači da si već u startu može "pripisati" oko 15 milijuna eura.

U slučaju da pak modri sastav stigne do grupne faze Lige prvaka, Dinamu bi pripala izdašna suma, sa svim nagradnim fondovima i marketinškim bonusima teška negdje između 30 i 35 milijuna eura. Kako bi uspjeli u tom pothvatu Modri će morati preskočiti posljednju prepreku u doigravanju, u kojem će imati status nositelja.

S Dinamove strane ždrijeba siguran plasman ima Crvena zvezda, dok projekcije, prema pretpostavci da će plasman izboriti momčadi s većim klupskim koeficijentom, navode kako će u njihovom društvu biti PAOK, Maccabi Tel Aviv i Ferencvaroš. S druge strane, prema istom kriteriju, siguran plasman imaju Young Boys i Galatasaray, dok bi prema projekcijama ostale momčadi trebale biti Karabah, Slovan Bratislava te stari znanac norveški Bodø/Glimt.

Naravno, poznato je kako je nogomet igra u kojoj se teorija često ne provede u djelo, tako da nepotvrđene protivnike treba uzeti s dozom opreza...

Linker
27. rujan 2024 02:57