Piksi Stojković se prisjetio anegdote iz igračkih dana

 STR Afp
SLAVNI SRBIN

‘Dinamo mi je nudio kule i gradove, svega je tu bilo, dolazili su čak i kod moje majke!‘

Srpski izbornik se prisjetio jedne anegdote iz igračkih dana i vremena kad ga je htio Dinamo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2022. 17:19

Idući tjedan će u Beogradu biti održana službena promocija knjige "Piksi - sve za deset" koja prati karijeru jednog od najvećih igrača s prostora bivše Jugoslavije Dragana Stojkovića Piksija, današnjeg izbornika Srbije. Knjiga je, pišu srpski mediji, napisana jednostavnim stilom i sadrži brojne anegdote koje do sada nisu izašle u javnost.

Jedna takva je i ona koja se tiče legendarnog Ćire Blaževića i zagrebačkog Dinama.

"Ćiro je jako simpatičan tip. Strahovito je šarmantan i karizmatičan. U to vrijeme je zaludio cijelu Prištinu. Svi su ga gledali kao Boga. Još s onim bijelim šalom oko vrata... Imao si dojam da je sad sišao s Marsa. Izuzetno je inteligentan, ponekad previše vulgaran, ali to je njegov stil. Kada bi netko drugi tako psovao, to bi zvučalo degutantno, ali Ćiro je original i ljudi su ga voljeli slušati", prisjetio se Stokojič pa otkrio kako ga je baš Ćiro htio dovesti u Dinamo dok je ovaj još igrao u Radničkom:

"Ćiro me htio na sve načine nagovoriti da pređem u Dinamo. Čak je imao i neku vezu u Nišu, nekog direktora pošte Novakovića, koji je radio za Dinamo. Dolazili su kod moje majke i obećavali kule i gradove. Svega je tu bilo", oktrio je srpski izbornik koji je na kraju ipak odabrao Crvenu zvezdu.

Linker
08. svibanj 2024 02:51