Na fotografiji: Dinamovi igrači u pratnji policije odlaze iz hotela na aerodrom

 RONALD GORSIC Cropix
SVE SE PROMIJENILO

Dinamo do AEK-a čak deset dana bez utakmice, postoji opcija da u HNL-u ne zaigraju gotovo mjesec dana

Nije logično da se organizira neka test-utakmica, bilo bi glupo izgubiti igrača zbog ozljede
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 08. kolovoz 2023. 14:42

Punih deset dana bit će Dinamovi nogometaši bez odigrane utakmice. Toliko će, naime, vremena proći od subotnjeg remija s Goricom, pa do dvoboja s AEK-om u Zagrebu, u utorak 15. kolovoza (20 sati). Uzvrat će biti četiri dana kasnije u Ateni, stoga je odgođena i prvenstvena utakmica Dinamo – Varaždin, koja se te subote, 19. kolovoza, trebala igrati u Zagrebu.

Vidjet ćemo kako će trener Plavih, Igor Bišćan, popuniti ove dane do prvoga ogleda s AEK-om. Pojavila se nakratko informacija da bi se u subotu ipak mogla odigrati ranije odgođena utakmica Lokomotiva – Dinamo, no ta je ideja brzo odbačena. Zacijelo će Bišćan na treninzima pripremati svoju momčad za dvoboje s AEK-om, zgusnute u samo četiri dana sljedećeg tjedna. Nije logično da se organizira neka test-utakmica, bilo bi glupo na takvom ogledu izgubiti nekog igrača zbog ozljede. Sjetimo se, uostalom, da je Dinamo ove zime ostao bez Petkovića, koji se ozlijedio na posljednjoj pripremnoj utakmici protiv ljubljanskog Brava na Maksimiru i morao je pauzirati 15-ak dana.

Dinamo, dakle, već sad ima dvije odgođene utakmice u hrvatskom prvenstvu (Lokomotiva i Varaždin), a moglo bi se čak dogoditi i da Plavi ne odigraju prvenstvenu utakmicu sve do 2. rujna! Bili bi, eto, gotovo mjesec dana bez prvenstvenog okršaja i samo bi u Europi imali službene nastupe.

Naime, po kalendaru natjecanja, Dinamo bi 27. kolovoza trebao biti domaćin Rijeci. Međutim, u tjednu prije toga, Plavi će sigurno igrati europsku utakmicu – ili u doigravanju za Ligu prvaka, ili u doigravanju za Europsku ligu. A Rijeka će, prođe li B36 Torshavn, igrati u četvrtak, 24. kolovoza, u doigravanju za Konferencijsku ligu. U tom bi se slučaju utakmica Dinamo – Rijeka mogla igrati samo u nedjelju i to u slučaju da Dinamo ne bude u utorak igrao u možebitnom doigravanju za ulazak u Ligu prvaka.

Bude li, pak, UEFA odlučila da bi taj potencijalni dvoboj Zagrepčani ipak trebali igrati u utorak, onda će se, po službenoj dužnosti, odgoditi i ta utakmica s Rijekom, jer bi Plavima ostalo premalo vremena (nepunih 48 sati) do novog europskog iskušenja. Pa bi tako Dinamo, nakon domaćeg remija s Goricom, propustio čak tri sljedeća prvenstvena kola (Lokomotiva, Varaždin i Rijeka) i u HNL-u bi se opet trebao pojaviti tek 2. rujna u Osijeku.

No, ispadne li Dinamo od AEK-a, tada bi u doigravanju za Europsku ligu igrao u četvrtak, 24. kolovoza, pa bi se u nedjelju, 27. kolovoza, normalno mogla odigrati i prvenstvena utakmica Dinamo – Rijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. srpanj 2024 23:31