Marko Soldo

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SLIJEDI NAPORAN PERIOD

Čačić uoči posebnog gostovanja momčadi priključio velikog talenta Modrih: ‘Moramo pokazati pravo lice‘

‘Naše su europske ambicije opipljive, ali opet ću ponoviti da nam je krucijalno domaće prvenstvo‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. rujan 2022. 16:49

Nakon nekoliko dana odmora, Dinamovi su se nogometaši okupili u Maksimiru i trenirali su u petak navečer. Trener Ante Čačić na vježbanju je imao 15-ak igrača, budući da su čak 17-orica Plavih zauzeti reprezentativnim akcijama!

Momčadi je priključen i nadareni junior, Marko Soldo (18), tinejdžer koji je u prosincu potpisao profesionalni ugovor i najbolje se snalazi na poziciji zadnjeg veznog.

image

Marko Soldo

ROBERT FAJT/CROPIX Cropix

Plave u utorak u Jarmini čeka okršaj šesnaestine finala Kupa s istoimenim domaćim petoligašem. U tom je klubu ponikao legendarni Dinamov veznjak, Petar Bručić, a taj je dio Hrvatske tradicionalno obojen plavim bojama, stoga će Dinamovo gostovanje biti prava svetkovina u Slavoniji. Kakvu će momčad Čačić izvesti u Jarmini?

- Dobru! Jako dobru! Uopće ne sumnjajte u to - kaže strateg Plavih.

Nakon dvoboja u Jarmini, pred Dinamovim je nogometašima naporni listopad, u kojem će odigrati čak sedam utakmica. Trebalo je biti osam, no odgođena je utakmica s Istrom u Puli, koja je bila na rasporedu 8. listopada, između dva okršaja s Red Bull Salzburgom. Taj bi se zaostali ogled trebao odigrati na proljeće, budući da nema termina u ionako zgusnutom rasporedu.

image

Ante Čačić

DAMIR KRAJAC Cropix

Dakle, Plavi će u domaćem natjecanju u listopadu biti domaćini Slavenu Belupu i Varaždinu, a gostovat će u Splitu i Osijeku, dva će derbija, eto, odigrati izvan Zagreba. K tome, u Ligi prvaka odmjerit će dvaput snage s Red Bull Salzburgom, a ugostit će i Milan u Maksimiru. Hoće li međusobni dvoboji s austrijskim prvakom biti ključni za možebitni prolaz skupine?

- Vjerujem da će se neizvjesnost produžiti do zadnjeg kola! Svaka je utakmica jednako važna, u svakom ćemo dvoboju tražiti svoju priliku i tako ćemo se i postaviti. Naše su europske ambicije opipljive, ali opet ću ponoviti da nam je krucijalno domaće prvenstvo, najvažnije je da u HNL-u sve odradimo kako treba. Imamo težak raspored, gostujemo u Splitu i Osijeku i u tim derbijima moramo pokazati pravo lice - jasan je Čačić.

Linker
19. travanj 2024 09:05