GORAN MEHKEK Cropix
PRVI ISTUP

Čačić dan nakon otkaza otkrio što je Šimić ‘naredio‘ igračima Dinama: ‘Ušao je u svlačionicu i to im rekao...‘

Bivši trener Dinama u studiju RTL-a komentirao je posljednje dane svog drugog mandata u Maksimiru
Piše: SNObjavljeno: 07. travanj 2023. 21:16

Po odlasku iz svlačionice Modrih, Ante Čačić gostovao je u studiju RTL-a gdje se dotaknuo svih događanja koja su pratila posljednje dane njegova mandata.

- Bio sam u klubu danas, poželio sam Igoru (Bišćanu) puno sreće na klupi. On je dokazani trener, dobar izbor, i želim njemu i njegovom stožeru da Dinamo dovede tamo gdje mu je mjesto, odnosno da ga ostavi tamo gdje je sad. Naravno da će uspjeti u tome.

Bivši trener osvrnuo se na razdoblje nakon velike pobjede 4:0 protiv Hajduka krajem veljače.

- U usporedbi s onom momčadi koja me zatekla kada sam došao prije godinu dana, smatram da ostavljam bolju momčad iza sebe. Dinamo je sve ciljeve ispunio, samo nam je promakla dvostruka kruna prošle godine. Utakmica s Hajdukom je bila vrlo dominantna. Nakon nje smo ušli u rezultatske probleme, pogotovo na gostovanjima, ali u tim utakmicama nedostajali su nam bitni igrači, a imali smo i dosta peha.

Ipak, Čačić je istaknuo jedan detalj koji je unio malo nemira u svlačionicu.

- Dario Šimić imao je nespretan nastup. Došao je u svlačionicu nakon skupštine, s dobrom namjerom, pozdraviti igrače, obavijestiti ih o tome što se dogodilo tamo. Rekao je igračima kako se oni i njihovi menadžeri moraju njemu obraćati. Mi smo tad već razgovarali o produljenju ugovora za Zagorca, Perića, Ristovskog i Mišića, ali se onda u igrače uvukao nemir. Vjerujem da će nove ugovore potpisati i Livaković i Petković, i da će Dinamo biti spreman za novu sezonu.

Jednog igrača istaknuo je kao Ademijevog nasljednika, a komentirao je i situaciju s Gabrielom Rukavinom.

- Ademi je 13 godina bio u klubu, i ako je imao mogućnost materijalnog iskoraka, teško mu je bilo stati na put. Teško je odmah pronaći zamjenu, Dinamo mora početi živjeti bez Ademija, i tu treba istrpjeti neke igrače. Bulat pokazuje dobre reference i pokazuje da može biti značajan igrač u Dinamu u budućnosti, treba mu vremena. Gabriel Rukavina je mlad igrač koji ima potencijala, ali je jednosmjeran, može igrati isključivo gore lijevo. Na njegovoj poziciji cijelu jesen imali smo Oršića, bio je tu i Marin. Na proljeće se pojavio Ivanušec na tom mjestu, koji se igrama na toj poziciji vratio u reprezentaciju.

Za kraj, Čačić se osvrnuo na cijeli drugi mandat u Maksimiru.

- Silno sam ponosan na rezultate u Dinamu, kao i na moj stručni stožer i ljude s kojima sam radio. Što se tiče Dinamove budućnosti, ne dvojim da će ići putem kojim ide, ima novo rukovodstvo, s druge strane ima ljude koji imaju kontinuitet u klubu, dolaze i naši bivši igrači, legende, kao Igor koji se već dokazao. Dinamo ima potencijal, ima mogućnost, u Dinamo žele doći igrači koji mogu stvoriti afirmaciju u budućnosti, tako će Dinamo ostati i dalje stožerni hrvatski klub - zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 05:34