Nenad Bjelica

 GORAN MEHKEK Cropix
INTERVJU ZA NIJEMCE

Bjelica: ‘Incident mi je zagorčao život, žao mi je. Možda jednog dana dođem u Bayern‘

Novi trener Dinama dao je intervju za njemački medij u kojem se osvrnuo i na svoje vrijeme u Bundesligi
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2024. 19:29

Nenad Bjelica uživa u dobrom startu na klupi Dinama nakon uvodne pobjede protiv Lokomotive u subotu i okršaja protiv Monaca u Ligi prvaka koji je završio rezultatom 2:2. Nakon susreta s Monegažanima, trener Modrih dao je intervju za njemački Sport1, koji prenosi Sportklub.

Prva tema razgovora bila je posao u Dinamu.

- U sjajnom sam klubu, najvećem u Hrvatskoj. Kao da se vraćam kući jer sam tu već radio dvije godine. Igramo u Ligi prvaka, to je velik izazov za mene. Nisam očekivao da ću opet biti trener u Dinamu. To je jedini klub u Hrvatskoj gdje se mogu zamisliti. Moj je prethodnik napravio odličan posao. Imao je samo jednu lošu utakmicu protiv Rijeke, onda je izgubio od Hajduka doma i konačno 9:2 od Bayerna u Münchenu. Nakon toga je smijenjen i došao sam ja. Sve se odvilo dosta brzo.

Osvrnuo se i na mandat na klupi Union Berlina.

- Odlazak iz Uniona nije mi bio lagan. Bilo mi je jako ugodno. Ostvario sam glavni cilj ostanka u ligi, što nije bilo lagano. Union je bio najteži posao moje karijere. Doveo sam momčad na pravi put i to se računa. Jako sretan sam zbog ljudi u Berlinu i Unionu da klub još igra u Bundesligi. Navijači su nevjerojatni i zahvalan sam što sam imao priliku ondje biti trener. Incident sa Saneom? Definitivno žalim za time. Bilo je nepotrebno i učinilo mi je život u Njemačkoj težim jer su mediji od tog trenutka bili izraziti kritički nastrojeni prema meni. I s pravom. Nakon tog incidenta ušli smo u ritam i izbjegli ispadanje, ali ta situacija je nešto za čim žalim.

image

Nenad Bjelica na klupi Union Berlina

ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp

Novinar je primijetio da je Bayern na neki način poveznica između njegovog odlaska iz Uniona i dolaska u Dinamo.

- U nogometu nikad ne znaš što će se dogoditi, ludo je to. U incidentu sa Saneom Bayern mi je bio negativan, sada je pozitivan. To je život. Možda jednog dana budem trener Bayerna. Moram prihvatiti situaciju i naučiti iz pogreške sa Saneom.

Također je rekao da su ga mediji u Njemačkoj podcjenjivali.

- Od prvog dana je bilo tako. Utakmica protiv Monaca bila je moja 601. kao trener. Četvrti put igram u Ligi prvaka, dvaput s Dinamom, jednom s Unionom i jednom s Austrijom Beč. Od prvog dana u Unionu imao sam osjećaj da svi pitaju - Tko je ovaj Bjelica? Puno sam toga ostvario kao trener, ali to se nije doživljavalo u Njemačkoj. Šteta. Znam koliko vrijedim. Moja reputacija u Njemačkoj nije bila dobra.

Linker
04. listopad 2024 20:14