DAMIR KRAJAC Cropix
PRESICA NA MAKSIMIRU

Bjelica: ‘Dva igrača su sigurno otpala za Monaco, a s Théophileom je neizvjesno‘

Trener Modrih najavio je okršaj Dinama u 2. kolu elitnog UEFA-inog natjecanja
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2024. 18:35

Gorčina teškog, povijesnog poraza u Münchenu još uvijek je u igračima i navijačima zagrebačkog Dinama. Priliku za ispiranje imat će u srijedu od 21.00 kada u 2. kolu Lige prvaka na Maksimir stiže Monaco.

Dvoboj je najavio trener Modrih Nenad Bjelica. Uz njega je stigao i Arijan Ademi.

- Radujemo se svi skupa još jednoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu. Svi su spremni, na raspolaganju, osim Mmaeea i Stojkovića, situacija s Theophileom je još neizvjesna. Pobjeda nad Lokomotivom vratila nam je samopouzdanja i spremni čekamo protivnika - kazao je Bjelica.

Mislite li i dalje da se sutra može do tri boda?

- Apsolutno. Odigrali smo dobru utakmicu protiv Lokomotive, ne samo rezultatski, nego i energetski. Primijenili smo sve ono o čemu smo pričali prije utakmica. Mogu biti zadovoljan, naravno da je samopouzdanje naraslo kod igrača i trenera. Nadam se da ćemo to i pokazati na terenu - dodao je.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Usporedba sa "starim" Dinamom, koji je rušio Atalantu?

- Ovaj Dinamo ima velik, širok kadar. S onom sam ekipom radio godinu dana, ovdje sam tek nekoliko dana. Roster nam je vrlo kvalitetan i mislim da bi svakom treneru bilo zadovoljstvo raditi s ovim igračima. Monaco je različita ekipa od Atalante, ne znam možemo li protiv njih primijeniti iste stvari.

Malo više o Monacu?

- Minamino puno napada prostor, igraju nekih 4-2-2-2 s uskim krilima i visoko dignutim bekovima. Strašno dobra tranzicija, vrlo potentni, brzi, fizički moćni, spoj mladosti i iskustva. Suprotstavit ćemo se momčadi koja dijeli prvo mjesto s PSG-om, a to govori o njima.

Komentar o treneru Monaca, Hütteru?

- Naš je put vrlo sličan. I on je krenuo iz druge austrijske lige. Otkad je došao u sustav Salzburga, promijenio je sustav. Jedan vrlo studiozan trener koji dobro priprema utakmicu i njegove sve ekipe bili su stvarno organizirane.

Hoćete li biti zadovoljni bodom?

- Znate moj odgovor, zašto me to pitate? Nikad nisam zadovoljan s bodom i igrat ćemo na pobjedu. Vidjet ćemo kako će se utakmica razvijati i hoće li nas bod zadovoljiti, ali ići ćemo na pobjedu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Što mislite o novom sustavu Lige prvaka?

- Tako je kako je i moramo to prihvatiti. Za nas koji sudjelujemo u Ligi prvaka je to izazov više, dvije utakmice više. Čuti himnu Lige prvaka je uvijek poseban osjećaj. Koliko će taj sustav trajati ne znamo, ali dok je tu moramo ga prihvatiti. Ademi nije u dobrom nego u odličnom stanju.

Bi li pobjeda nad Monacom bila najveća ako govorimo o uspjesima s Dinamom?

- Ne znam. Svaka pobjeda u Ligi prvaka je velika. Nadam se da najveće pobjede tek dolaze.

Pitanje je dobio i Ademi...

Kad se sjetite utakmice protiv Atalante kakve Vam to emocije budi?

- Poseban osjećaj, nešto što ostaje za cijeli život. To je bila nevjerojatna noć i uvjeren sam da ova ekipa to može ponoviti - kazao je pa dodao:

- U dobrom sam stanju, nadam se da ću biti sve bolje i bolje. Malo me unazadila ozljeda zadnje lože, ali hvatam korak i nadam se da će biti sve bolje i bolje.

Linker
04. listopad 2024 10:29