RONALD GORSIC Cropix
NAKON VELIKOG TRANSFERA

Bišćan trojcu koji je mogao uskočiti nije vjerovao, promjene u momčadi se očekuju već u četvrtak

Kod Igora su sjedili na klupi iako se radi o igračima u koje je klub uložio 7,25 milijuna eura!
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 17:36

Ako su navijači Dinama pomislili kako je eliminacija od AEK-a najbolniji udarac kojega su u subotu navečer mogli primiti, neugodno će se iznenaditi. Poslije atenskog debakla, član Uprave maksimirskog kluba Dario Šimić priznao je kako Josip Šutalo vjerojatno više neće igrati za Dinamo, a dan nakon utakmice stigla je i službena potrvda.

Šutalo je postao novi igrač Ajaxa, a Dinamo bi za njega trebao dobiti (fiksnih) 20 milijuna, te još dva kroz (vrlo izgledne) bonuse. No, maksimirskom klubu, po slovu ugovora, pripada i 15% od budućeg transfera, pa bi u konačnici svota mogla i premašiti 25 milijuna eura, koliko je Dinamo u startu potraživao za svog perspektivnog reprezentativca.

Trenutačno, prema Transfermarktu, transfer Josipa Šutala u Ajax peti je po visini iznosa: iza Joška Gvardiola (36,8 milijuna eura), Marka Pjace (29,4), Danija Olma (29,0) i Luke Modrića (22,5).

Nema sumnje, prodaja Josipa Šutala, s menadžerskog je aspekta dobro odrađen posao. Priča, međutim, ima i svoj manje atraktivni nastavak: samo nekoliko dana prije sraza s praškom Spartom, Dinamo je ostao bez svog (uvjerljivo) najboljeg defenzivca.

Izvjesno je da će u četvrtak navečer stoperski tandem "modrih" predstavljati Stefan Ristovski i Dino Perić. Čak i ako zanemarimo činjenice da je jedan od spomenutih ustvari bek, a ne stoper (Ristovski), a drugi najozljeđivaniji nogometaš Dinama proteklih nekoliko sezona, postavlja se pitanje njihovih alternativa.

Bivši trener Igor Bišćan imao na dispoziciji još trojicu središnjih braniča. To su Maxime Bernauer (kroz tri nastupa "sakupio" je 171 minutu), Boško Šutalo (0 minuta) i Mauro Perković (0 minuta). Iz informacija unutar zagrada razvidno je kako Bišćan spomenutom tercetu – nije vjerovao! Premda se radi o igračima u koje je klub tijekom posljednja tri prijelazna roka uložio 7,25 milijuna eura! Za B. Šutala, Dinamo je prošlog ljeta iskrcao 4,05 milijuna eura, zimus za Perkovića dva, dok je Bernauer početkom aktualnog prijelaznog roka došao iz francuske Druge lige za 1,2 milijuna.

Upravo zbog spoznaje da navedenu trojicu stopera Bišćan nije vidio vidi u svojim projekcijama Dinamove momčadi, pojavile su se dvije nebulozne medijske priče: prema jednoj bi maksimirski klub mogao vratiti u svlačionicu Francuza Kevina Theophillea, koji će u listopadu proslaviti 34. rođendan, dok druga uključuje novi ulazni transfer (za sada) neidentificiranog stopera!?

No sve je to bilo aktualno prije no što je bivši trener dobio otkaz, promjene u momčadi vidjet ćemo sigurno već u četvrtak protiv Sparte.

Na kraju, kada se sve realno odvaže, jedno je sigurno: Dinamo za Josipa Šutala nema adekvatnu zamjenu!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. listopad 2024 17:50