VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
STIGLO POJAČANJE

Bio je to poziv kojeg nije mogao odbiti! Čačić na klupu Dinama doveo ikonu HNL-a: ‘Ovo je čast i privilegija‘

Čovjeka koji mu je bio u stožeru i u egipatskom Pyramidsu i kojemu bezrezervno vjeruje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. lipanj 2022. 10:58

Sandro Perković, dosadašnji pomoćni trener u Dinamovu stožeru, u četvrtak je sporazumno raskinuo ugovor s maksimirskim klubom i prihvatio ponudu iz inozemstva, postao je glavni trener latvijske FC Rige.

Morao je Ante Čačić povući potez, popuniti stožer, jer nedostaje mu suradnika, ostao je samo na Alenu Peternacu, dok su njegovi prethodnici Krznar i Kopić imali u stožeru barem dvojicu, ako ne i trojicu pomoćnika.

Čačić se odlučio za Roya Ferenčinu, čovjeka koji mu je bio u stožeru i u egipatskom Pyramidsu i kojemu bezerezervno vjeruje. Inače, Ferenčina je proteklu sezonu završio na klupi drugoligaša Kustošije, uspješno, na petom mjestu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Bio je u karijeri već i samostalni trener u Prvoj HNL, vodio je Lokomotivu i Slaven Belupo, nakon toga i Vinogradar, makedonsku Shkendiju, Hrvatski dragovoljac. No, poziv Ante Čačića u Dinamo, očito, nije mogao odbiti, sad će opet biti u ulozi prvog pomoćnika.

- Iznimno sam sretan zbog ovog trenutka. Velika je čast i privilegija biti član stožera Dinama, cijenjenog i iznimno uspješnog kluba u svakom sportskom i poslovnom smislu. Klub u kontinuitetu pokazuje veliku kvalitetu, ima kvalitetne pojedince, kao momčad postiže značajne domaće i europske rezultate i sigurno da to predstavlja za mene veliku čast, ali i obavezu. Posebno tijekom posljednjih godina Dinamo je ostvario jednu visoku razinu uspjeha, ima renome respektabilnog kluba na europskoj sceni, i vjerujem da ćemo nastaviti u tom smjeru. Zahvaljujem klubu na ukazanom povjerenju - rekao je trener po potpisu ugovora s hrvatskim prvakom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 08:55