Ivan Nevistić brani gol Lokomotive protiv Dinama u veljači ove godine

 DAMIR KRAJAC Cropix
SKUPO POJAČANJE

Bio je kandidat čak i za hrvatsku reprezentaciju, a danas je u debeloj zavjetrini na Maksimiru!

Odbio je posudbu, pa trenutno nije ni prva pričuva. Neće igrati bar do Mundiala. Možda i duže...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. rujan 2022. 16:31

Dinamo je krajem siječnja 2021. godine od Rijeke kupio vratara Ivana Nevistića (24), spominjala se transferna svota od tri milijuna eura. Ostavio ga je na posudbi kod prodavača, dakle, na Rujevici.

Ništa neobično, nije bilo prvi put da Dinamo kupuje igrača Rijeke i ostavlja ga na posudbi. Neki su taj potez bili skloni komentirati i kao Dinamovu financijsku pomoć “Neveri s Kvarnera”. Kad se radi o cifri koja je za hrvatske prilike bilo jako velika, jedna od najvećih koju je uopće platio maksimirski klub za dovođenje nekog igrača, niti to nije bilo iznenađujuće. Nevistić je te sezone briljirao u Europskoj ligi, bio je uspješan, znao se naći u momčadi kola.

Sve je bilo bjelodano jasno, Dinamo je tada kupio nasljednika Dominika Livakovića, a Nevistić se tada čak negdje spominjao i u kontekstu reprezentacije. Plan je bio detaljno razrađen, prvi vratar Vatrenih trebao se prodati prošloga ljeta, a na njegovo mjesto je trebao onda s posudbe iz Rijeke stići Nevistić. Modri su tada još produžili ugovor Danijelu Zagorcu do 2024. godine, Zagi i Ivan trebali su se boriti za “jedinicu”, ali ipak se predviđalo da će talentirani i mlađi Nevistić biti prvi vratar Modrih.

image

Ivan Nevistić

GORAN MEHKEK/CROPIX

Nevistić se vratio s posudbe, ali Livaković se - nije prodao! Tada se zadnjeg dana kolovoza prošle godine Nevistić seli na posudbu u Lokomotivu. Opet je sve bilo logično, morao je braniti, nije mogao samo gledati s klupe kako brani Livaković, a u kupu Zagorac, jer je Zagi bio nominiran kao vratar za kup natjecanje.

Odradio je Nevistić odličnu sezonu u Lokomotivi, a onda se ovog ljeta opet vratio u plave dvore. Priča je bila ista kao i sezonu prije, dakle, bilo je za očekivati prodaja Livakovića, a onda bi se za “jedinicu” trebali potući Nevistić i Zagorac, s time da se prednost ipak davala Nevistiću, makar u prošlosti Dinamo i nije baš imao dobra iskustva s mlađim vratarima. Međutim, ljetni mercato je prošao, ali Livaković je opet ostao u Maksimiru, najbolji hrvatski vratar nije realizirao inozemni transfer.

Odbio opciju Lokosa

Očekivao se “copy paste” sezone prije, odnosno, opet Nevistićeva posudba jer Zagorac je na temelju procjene trenera Čačića i stručnog stožera, ali i zbog svojih starih zasluga, a konačno on je jako dobar vratar, dobio funkciju drugog vratara Dinama, a Nevistić je tako ostao - treći. Sasvim logično je bilo predmnijevati da mora braniti ovu sezonu, ima 24 godine, nikako mu nije pametno samo trenirati, bez igranja utakmica.

image

Ivan Nevistić

RONALD GORSIC/CROPIX

Prema našim informacijama, bila mu je ponuđena opcija ponovne posudbe u Lokomotivu, međutim, on je u suradnji sa svojim zastupnikom tu mogućnost odbio. U Lokose je otišao mladi, jako talentirani i perspektivni Nikola Čavlina. Nevistić je ostao u Dinamu. I što sad? Sasvim je sigurno da neće dobiti priliku u Maksimiru jer je, jasno, Livaković neprikosnoven. Dobro, možda će se Livaković konačno prodati nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, ali to se naravno ne može znati jer to nas je naučila povijest, stalno se govorilo o njegovom izlaznom transferu, a zasad se nije dogodio.

Tako je, eto, Nevistić od kandidata za reprezentaciju trenutačno - nigdje. Ne brani, a niti neće do Mundijala u Kataru. Nada li se da će se Livaković ipak prodati nakon njegovog završetka, vjeruje li da će nakon idućeg zimskog prijelaznog roka konačno postati prvi vratar Dinama? Izabrao je čekanje, vidjet ćemo je li mu to bila dobra odluka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 07:10