Takuro Kaneko (desno)

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
PREKRCANA SVLAČIONICA

Bio je hit igrač Dinama, junak brojnih naslovnica, a sada do kraja sezone igra za - ostanak u Maksimiru!

Predsjednik Velimir Zajec naglasio da Dinamo ima previše igrača pod ugovorom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2024. 17:47

U razgovoru za klupsku stranicu Dinama u srijedu, predsjednik kluba Velimir Zajec je između ostalog kazao.

- U klubu imamo prevelik broj igrača pod ugovorom i vjerujem da ćemo svi zajedno naći način kako sve to izbalansirati.
Dakle, na temelju ovih riječi prvog čovjeka modrog kluba sasvim je razvidno da Zeko i sportski direktor Marko Marić, u suradnji s ostalim bitnim ljudima u klubu, već negdje slažu igračku križaljku za sljedeću sezonu koja će visiti o mnogo faktora. Primarno o tome hoće li Modri biti prvaci i igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, eventualno se izravno plasirati u najelitnije starokontinentalno natjecanje.

Mnogo toga se mora poklopiti za taj idealni scenarij izravnog plasmana koji bi modri klub riješio svih briga.

Nećemo sad razglabati o tome hoće li Bruno Petković otići ako za njega netko ponudi 2,5 milijuna eura, jer ima takvu klauzulu u ugovoru. Ili hoće li stići neka lukrativna ponuda za Martina Baturinu koja se neće moći odbiti. Kao i o tome hoće li Dinamo otkupiti Gabriela Vidovića (20) od Bayerna za 3,5 milijuna eura. Jer kad se radi o mladom hrvatskom reprezentativcu, izgledno jest da - neće.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Posebno nas zanima hoće li u plavom domu ostati Japanac Takuro Kaneko koji je u Maksimir stigao prošlog ljeta iz Sappora i to na posudbu od godinu dana vrijednu 400 tisuća eura. Cijena njegovog otkupa je 1,1 milijun eura. Njegove brojke su skromne u 33 utakmice koliko je odigrao za Modre, postigao je 4 pogotka i 6 puta je asistirao. U HNL-u je zabio samo jedan pogodak, jest da je bio važan i donio pobjedu u “zadnjoj sekundi” protiv Lokomotive (2:1 u Maksimiru), ali to se zbilo još 29. listopada prošle godine. Eto, skoro šest mjeseci Japanac nije zabio u nacionalnom prvenstvu. Istina, osim tog važnog pogotka protiv Lokosa, zabio je još jedan iznimno značajan protiv Betisa u Maksimiru za onih 1:1 s kojima su Španjolci poslani u povijest, to se zbilo 22. veljače.

Ugurao je loptu u mrežu i Astani, te u Kupu Ponikvama. U jednom trenutku, nakon što mu je dosta trebalo za prilagodbu, uspio je zablistati, postao je član udarnih jedanaest, ali je u zadnje vrijeme na niskim razinama prezentacija. Njegova je prednost što cijena otkupa nije tako izdašna, ali i taj 1,1 milijun eura može biti previše ako u klubu imaju dojam da to ipak nije igrač koji bi sljedeće sezone mogao imati bitniju ulogu. Imamo osjećaj da do konca ove sezone Kaneko zapravo igra za ostanak u Dinamu, za otkup svog ugovora.

Hoće li mu trener Sergej Jakirović dati dovoljno prilika i hoće li ih iskoristiti kako bi pokazao da je ipak igrač za Dinamo i da za njega vrijedi izdvojiti nešto više od milijun eura? Ili će za igrača iz Zemlje Izlazećeg Sunca nastupiti ipak “pomrčina”? Kanekovo odbrojavanje za ostanak u plavom domu počinje...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 06:11