GORAN MEHKEK Cropix
CIES-OVO ISTRAŽIVANJE

Bio bi to najveći transfer u povijesti Dinama! ‘Ovo je cifra za koju bi Modri mogli prodati svoju zvijezdu‘

Spomenuti iznos svrstava ga među top 50 potencijalno najskupljih igrača svijeta izvan lige Petice
Piše: SNObjavljeno: 20. ožujak 2024. 15:52

Dinamov dragulj Martin Baturina nalazi se među najvrjednijim igračima izvan liga Petice, procijenio je Međunarodni nogometni institut CIES Football Observatory, a piše službena stranica Dinama.

CIES je na temelju svojih istraživanja predvidio visinu buduće odštete igrača, a za 21-godišnjeg Baturinu predviđeno je kako će se u budućnosti prodati za cifru vrijednu 28,2 milijuna eura.

image

Martin Baturina

GORAN MEHKEK Cropix

Spomenuta cifra svrstava ga među top 50 potencijalno najskupljih igrača svijeta izvan lige Petice, a treba spomenuti kako se na listi nalazi i još jedan Dinamov igrač, Marko Bulat, čija se vrijednost procjenjuje na 10,4 milijuna eura.

CIES-ova lista uključuje 66 različitih svjetskih prvenstvenih liga, a samo u sedam svjetskih liga nalaze se igrači čija procijenjena vrijednost premašuje Baturininu brojku: Portugal (više od 10 igrača iznad 28 milijuna eura), Nizozemska (više od 10), Brazil (7), engleska druga liga – Championship (6), Austrija (3) te Škotska i Ukrajina (po 1).

Ako se očekivanja CIES-a ispune, Baturinina cifra bila bi najveća početna cifra izlaznog transfera u povijesti Dinama, ne uključujući bonuse, postotke od buduće prodaje i slične dodatke. Prema Transfermarktu, uz pribrojene bonuse prvi na listi je Joško Gvardiol u RB Leipzig za 36,8 milijuna eura.

Linker
20. ožujak 2024 16:01