Bad Blue Boys (arhiva)

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NI BOKSEROM NI LANCEM

Bad Blue Boysi ponavljaju jedno od najluđih gostovanja, Dinamu spremaju zadivljujuću podršku na San Siru!

Navijački, bio je to urnebes na tribinama kojeg i ovoga puta društvo iz Zagreba kani ponoviti
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 13. rujan 2022. 20:16

Bilo je divno biti dio Dinamove avanture u eliti prije tri godine. Premda su nad Lombardijom sijevale munje, kao podsjetnik na Bergamo prije trideset godina, odnosno opće nerede 2000. na Piazzi Duomo, sve je ispalo kao dobro organizirani tulum "plave invazije" na Milano.

Već večer prije razasuli su se gradom, pa se na dan utakmice s Atalantom krijepili uzduž predivnog kanala u Navigliju, da bi nekoliko sati prije utakmice napravili korteo, i bakljama, ali bez ekscesa, njih šest tisuća krčili put prema San Siru. Bilo je to jedno od masovnijih i zabavnijih, i neviđeno glasnih gostovanja BBB-a, iako je rezultat ostao tanak.

image

Navijači Dinama na San Siru 2019. godine

ALESSIO MORGESE Dppi Via Afp

Iste scene, koliko doznajemo, odigrat će se i ove srijede, ali čini se, ipak u manjem omjeru. Od 4.300 ulaznica, koje je Dinamo dobio za svoje navijače, prodano je njih 3.651, a iako u Milanu nema daljnje prodaje, sigurno će poneki plavi navijači naći svoj put i na druge tribine. Dakle, očekuje se oko četiri tisuće, pa čak i više "plavih bluza", koji bi ponovno u velikom i bučnom korteu trebali na stadion, na kojem zasad nije predviđena posebna koreografija.

"Masovke", koliko čujemo, nema jer su utakmice zgusnute, "gastarbajteri" iz Austrije i Njemačke pohrlit će primarno u Salzburg, a ovisno i o rezultatu, odnosno prolasku skupine, nova "seoba plavog naroda", očekuje se početkom studenog na Stamford Bridgeu.

Svejedno, i ova brojka sugerira da će Dinamo na San Siru opet imati zadivljujuću podršku, kao i te 2000. godine, kada su zadivili Milano. Glasnicama, naravno, ne i šakama i bocama... Navijački, bio je to urnebes na tribinama kojeg i ovoga puta kane ponoviti...

Linker
29. travanj 2024 00:37