Ante Čačić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
NIJE DUGO RAZMIŠLJAO

Ante Čačić je u Maksimir došao besplatno?! Na poziv Dinama imao je ekspresan i jednostavan odgovor

Malo je onih koji bi na taj način došli u Dinamo, makar i pet kola prije kraja sezone...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. svibanj 2022. 19:29

Možda zvuči pomalo nestvarno, pogotovo u današnje vrijeme surovog profesionalizma, ali informacije s različitih strana govore da je Ante Čačić pristao u Dinamo doći, praktički, besplatno. Naime, kad su ga iz Maksimira pitali želi li doći “spasiti naslov prvaka?”, samo je kazao “dolazim!”.

Pritom nije dogovorio ni plaću niti ikakve druge uvjete, već je odmah odradio prvi trening i krenuo s pripremama za utakmicu protiv Gorice. Čačić je poručio da ima vremena za razgovor o plaći, da se poziv Dinama, a pogotovo u ovoj situaciji, ne može odbiti i da financijski uvjeti trenutno nisu bitni.

image

Silvio Čabraja i Ante Čačić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Jasno, za očekivati je da će Čačić, osvoji li s Modrima naslov, biti adekvatno financijski nagrađen, no doista je malo onih koji bi na taj način došli u Dinamo, makar i pet kola prije kraja sezone. Ante Čačić po svemu sudeći neće ostati trener Dinama u novoj sezoni, iako je ta opcija uvijek u zraku, s obzirom da je sad na klupi i da bi mu osvajanje naslova prvaka bio jak adut.

Međutim, zasad se o njemu u Maksimiru ne priča kao o dugotrajnom rješenju, Goran Tomić i Sergej Jakirović i dalje su u prvom planu, svatko od njih ima svoje zagovornike u Maksimir, svaki od njih, definitivno, ima i svoje argumente. No, dok Jakirović uživa u lovorika za osvojeni naslov, pred Tomićem je ipak još nekoliko važnih utakmica do kraja sezone, prvo Jadranski derbi na Rujevici, na koncu i finale Kupa s Hajdukom na Poljudu.

Uz to Tomić ima i ponude iz Azije, s Bliskog Istoka, navodno i iz Kine pa bi i sve to moglo utjecati na konačnu odluku u Maksimiru. Trenutno je, ipak, glavna preokupacija osvajanje naslova prvaka, a to je posao koji mora odraditi Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:41