NORBERT JANSEN/FOHLENFOTO/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
SAGA SE BLIŽI KRAJU

Akcija teška milijune eura: Otkrivamo novi detalj iz ugovora za Bjelicu. U igri je bio i Van Nistelrooij!?

Iako do završnog čina postoji onaj neki "ali", teško je nazrijeti neki veliki preokret
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. rujan 2024. 21:52

Saga se, dakle, bliži svome kraju: u velikoj potrazi Dinama, koja je trajala praktički još od prošlog utorka i onog karambola kod Bayerna (9-2), "modri" su tražili nasljednika. Uzeli su "time-out", može se iščitati kako su na radaru, ili su se sami nudili, bili Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooij, Lucien Favre, Walter Mazzari, a potom i Damir Krznar, čija je kandidatura prema našim saznanjima bila vrlo jaka, ali na kraju je jednim dijelom presudila i snažna poveznica sa Zdravkom Mamićem.

image

Ruud van Nistelrooij

JORIS VERWIJST/ORANGE PICTURES/S/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Činjenica je, i to nepobitna, jer imamo zapise poruka, kako je Nenad Bjelica u nedjelju malo iza podneva potvrdio kako ga nitko iz Dinama nije kontaktirao, ali brojnim sastancima u "plavim dvorima", iz sobe od koje su odbijali razni medijski meci što bržih očekivanja, pokušavalo se doprijeti do najboljeg rješenja aktualne situacije, ali i budućnosti. Logikom stvari, put je, simbolično, preko Banjola, vodio do Poreča i Nenada Bjelice... I povratka koji ima smisla, iako će, realno, biti vrlo zanimljiv.

U svakom slučaju, ključne informacije prije nagoviještenog "plavog dima", odnosno službene objave, a možda i predstavljanja govore sljedeće: primarno, kako bi cijeli posao bio finiširan, ostali su, koliko se može čuti, sitni detalji (rješenje situacije s Union Berlinom?), a onda i sastanak Izvršnog odbora, koji mora "blagosloviti" Zajecovu i Marićevu odluku, koja, očito, vrijedi preko tri milijuna eura, jer samo se u tom slučaju mora aktivirati "zeleni gumb" IO-a.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Izvršnjaci, njih 13, mogu se pritom očitovati i telefonski ili elektronički, a dovoljna je natpolovična većina. S obzirom da je nakon određenih peripetija oko određenih imena, konsenzus oko Bjelice usuglašen, nakon njihovog "da", prema saznanjima Jutarnjeg lista, Nenad Bjelica stavit će paraf na ugovor koji bi trebao trajati do lipnja 2026. godine, ali, naravno, treba još vidjeti detalje razrješenja ugovora s Unionom, te one s Dinamom.

Iako do tog čina postoji onaj neki "ali", teško je nazrijeti neki veliki preokret: Nenad Bjelica nakon navedenih detalja u četvrtak se, dakle, vraća u Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 22:23