Srđan Vrančić / CROPIX
VRATAR MODRIH

Kelava poručio: ’Nema više panike kad mi dolazi lopta, sada znam što moram!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2012. 20:36

Ivanu Kelavi je stigla pozivnica Slavena Bilića, dočekala ga je u rovinjskom hotelu Lone.

- Nadam li se Europskom prvenstvu? Sigurno da se nadam. Moram zadržati izbornikovo povjerenje svojim obranama u proljetnom dijeku sezone. Bio sam na tri okupljanja, bilo je super, želim se zadržati u reprezentativnom krugu - kaže Dinamova 'jedinica’.

Neki misle da ćete vi i Vida 'pokvariti’ Matea Kovačića, koji se stalno s vama druži izvan travnjaka?

- Ne znam tko to stalno govori? Kovačić je u dobrim rukama. Mi mu samo želimo dobro, na njega ćemo utjecati na najbolji mogući način. Mali Kova se ne može pokvariti, on je dobar i pošten, jednom riječju divan mladić. Nema te osobe koja ga može 'pokvariti’!

U jednom intervjuu za Sportske novosti bivši vratar Dinama, Milan Šarović, kazao je kako imate previše kilograma, te da vam tehnika nije baš najjača strana?

- Po onome što je rekao Milan Šarović, ja sam svjetski fenomen! Ma, ne bih želio da se čovjek uvrijedi, ali...

U kojim segmentima još morate napredovati da biste postali prvi vratar nacionalne vrste, da biste danas-sutra napravili neki unosni inozemni transfer?

- Tek sam na početku vratarske karijere, još nemam 24 godine. Vratari su kao vino, što stariji to bolji. S godinama će dobivati još više iskustva, makar sam ga u posljednje dvije godine konstantnog branjenja u Dinamu stekao dosta. Mogu napredovati u svakom segmentu.

Možemo detaljnije...?

- Eto, jako, baš jako sam popravio igru nogom. U jednom trenutku mi je nedostajalo malo samopouzdanja, ali to je sad u redu. Nema više panike kad mi dolazi lopta, staložen sam i znam što moram napraviti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 10:20