Vinkovci, 060313.Stadion Cibalie.Utakmica Prve MaxTv lige izmedju Cibalie i Rijeke.Na fotografiji: igraci Rijeke nakon postignutog gola.Foto: Vlado Kos / CROPIX
 Vlado Kos / CROPIX
PRVA HNL

Kek ubilježio drugu pobjedu: Rijeka pogotkom Benka odnijela bodove iz Vinkovaca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. ožujak 2013. 18:19

U utakmici 24. kolRezultati od petka (poraz Zagreba od Lokosa i domaći remi Intera sa Splitom) gotovo savršeno su se poklopili sa željama Nebesko-plavih kojima se ukazala fantastična prigoda za značajan odmak od zone ispadanja. U skladu s tom mogućnosti Vinkovčani su furiozno otvorili utakmicu protiv, u zadnjih nekoliko sezona, rado viđenog gosta pokraj Bosuta. Riječani su od 1. minute bili pod velikim pritiskom, Cibalia je nasrnula žestoko, frontalno i bočno! Iz takvog pristupa izrodila se velika šansa za Župarića čiju je prizemnu loptu sa 7-8 metara Mance skrenuo u korner iz kojeg je lukavi Mišić uzdrmao gredu.

Međutim, u jeku domaće ofenzive gosti su poveli. Briljantnom trokut akcijom Alispahić-Cesarec-Benko matirali su Matkovića i bacili Cibaliju u rezultatski minus, prema viđenom do tog trenutka potpuno neočekivani.

Teren je, inače, bio perfektno očišćen od snijega, no tribine nisu. Što su sredinom prvog dijela zloupotrijebili ojađeni vinkovački navijači koji su s istočnog sektora zasuli pomoćnog suca Fejera snježnim grudama, pa je sudac Mlakar jednominutnim prekidom primirio strasti. A ujedno i, posredstvom službenog najavljivača na stadionu, zaprijetio težim sankcijama, prekidom! Tribine su shvatile poruku i unatoč tome što ih je riječki vratar Mance od 20 i neke minute svako toliko razdraživao odugovlačenjem igre snježni arsenal više nije aktiviran. Inače, Mancea i Riječane greda je u prvom dijelu spašavala još jednom, u 28. minuti, kada je u prekidima iznimno opasni Župarić nakon udarca iz kuta sjajno trznuo glavom, ali ciljao je centimetar-dva previsoko...

Mancea su početkom nastavka izbijanjem s gol-crte spašavali najprije Marić, potom i Škarabot, u 52. minuti sjajno je s distance opalio Vitaić, no Riječani su i nakon toga ostali u pozitivi, a takvo stanje semafora uspjeli su održati do kraja utakmice.

- Još mi nije jasno kako smo uspjeli izgubiti utakmicu. Ali to je nogomet, ne pobjeđuje uvijek bolja momčad. Čestitam Rijeci, pobijedila nas je zahvaljujući tome što je zabila pogodak iz jedne šanse, ali treba i to znati. Tješi me samo to što je lopta u pravilu poštena, nadam se da će nam se “ovo” negdje vratiti - razočarano je zborio šef nebesko-plavog stručnog stožera Miroslav Bojko.

Njegov kolega s protivničke klupe Matjaž Kek upisao je tako i drugu pobjedu otkako je preuzeo Rijeku, premda mu momčad pokraj Bosuta nije bila dojmljiva.

- I ja sam u početku očekivao više, međutim, kad sam vidio kakav je travnjak, onda sam očekivao čak i manje. Znate, lako je sjediti pred televizorom i uživati u tome kako igraju Barcelona ili Arsenal, ali u ovom “rudniku” trebalo je znati kopati. U ovom trenutku najvažnije je da smo pobijedili - rekao je šef struke RI-prvoligaša, koji je nakon šest i pol godina uspio pobijediti u Vinkovcima, odnosno nakon gotovo pune četiri nanijeti Nebesko-plavima poraz neovisno o mjestu igranja.

Cibalia – Rijeka 0:1



VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 1.000. Sudac: Dalibor Mlakar 6,5 (Zagreb). Pomoćnici: Krmar i Fejer. Četvrti sudac: Matoc. Delegat: Klepo.

STRIJELAC: 0:1 – Benko (17).

CIBALIA 4-2-3-1

Matković 6 – Terzić 5,5, Župarić 7, Mitrović 6, Rugašević 5,5 – Mazalović 6 (od 79. Puljić -), Vitaić 5,5 – Filipović 6 (od 68. Koledić -), Matoš 6,5, Mišić 6 – Bartolović 6,5 (od 79. Ćorić -). TRENER: Miroslav Bojko 6,5.

RIJEKA 4-4-2

Mance 7 – Mierzejewski 6, Knežević 6, Marić 6,5, Škarabot 6,5 – Jugović 6, Brezovec 6, Kreilach 5,5, Alispahić 6 (od 60. Mujanović 6) – Benko 7, Cesarec 6,5 (od 86. Močinić -). TRENER: Matjaž Kek 6,5.

ŽUTI KARTONI: Alispahić (37 – preoštar start), Bartolović (76 – preoštar start); CRVENI KARTONI: ; IGRAČ UTAKMICE: Ivan Mance.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:17