Cropix
PROSINEČKI U TURSKOJ

'Kayserispor je veliki klub s velikim ambicijama, a uvjeti za treniranje su čudesni!'

Klub je vrhunski organiziran, kamp je briljantan, stadion sjajan. S velikim zadovoljstvom sam prihvatio tu ponudu i krećem s poslom već danas - rekao je Prosinečki
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. listopad 2012. 19:45

Robert Prosinečki jučer se vratio, a danas opet putuje u Tursku, skupa sa svojim pomoćnikom Gordanom Ciprićem. Potpisao je dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem Kayserisporom. Jučerašnji dan bio je iznimno užurban za Velikog Žutog, trebalo je na brzinu spremiti stvari, pozdraviti se s obitelji.

- Baš mi je žestok dan, toliko posla u kratkom vremenu moram obaviti - javio nam se nakon slijetanja u Zagreb.

Prije tri tjedna u velikom intervjuu za Sportske novosti Prosinečki nam je kazao kako se nikad ne zna kad će 'uletjeti' novi posao. Isto je tako kategorički tvrdio da neće raditi u hrvatskom nogometu, pa je zato i odbio ponudu Splita i predsjednika Žužula. Pitali smo ga kako se dogodila Turska.

- Vrlo jednostavno. Ljudi su se javili, željeli su me za trenera, ja sam otputovao na razgovor, sve dogovorio i potpisao. To je cijela priča.

Kayserispor se nalazi na 15. mjestu od 18 turskih prvoligaša, osvojio je sedam bodova u sedam utakmica. Možda je ipak malo iznenađenje odlazak u taj klub?

- Ne znam koliko se u Hrvatskoj prati turska liga. Ali Kayserispor je veliki klub, s golemim ambicijama. Moram napomenuti da su uvjeti za rad jednostavno čudesni! Klub je vrhunski organiziran, kamp je briljantan, stadion sjajan. S velikim zadovoljstvom sam prihvatio tu ponudu i krećem s poslom već danas.

Kakvu momčad imate, jeste li se već opskrbili podacima o kvaliteti igrača Kayserispora?

- Naravno da ću se uvjeriti u sve kad počnem raditi. Međutim, svi mi kažu da je momčad dobra. Uostalom, klupski čelnici su osnažili momčad kako bi se mogla boriti za vrh u turskom prvenstvu.

Prosinečki nakon odlaska iz Crvene zvezde nije bio dugo bez posla. Njegovo ime strši u nogometnom svijetu. I to ne samo kao bivšeg vrhunskog igrača koji je igrao u Realu i Barceloni, nego vidimo i kao trenera.

- Obitelj ostaje doma do siječnja, a onda se i oni sele k meni u Tursku - zaključio je Prosinečki.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:51