Denis Kolinger u akciji
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
PRESLAGIVANJE MOMČADI

Kapetan napušta Lokose, vrpcu preuzima Pivarić, korejski veznjak s dva gola na korak do prilike u momčadi

Dugogodišnji stoper nije igrao ovu utakmicu što znači da je znak da se radi na transferu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. siječanj 2021. 09:32

Lokomotiva je u prvoj utakmici Arena Cupa, u kojoj je na klupi debitirao Jerko Leko, svladala Međimurje 3:1. No, spomenimo prvo dva-tri druga detalja. Dakle, u Lekinoj momčadi nije bilo Frana Karačića i Denisa Kolingera, koji su dosad nosili kapetansku traku u momčadi s Kajzerice. Karačić se u nedjelju prijepodne oprostio od suigrača, napušta Lokomotivu, kao nova destinacija spominje se talijanska Brescia, a ionako je zadnjih dana figurirao kao igrač koji vjerojatno odlazi s Kajzerice. Tako da taj odlazak nije neočekivan.

A tim će putem, očito, Denis Kolinger. Dugogodišnji Lokomotivin stoper nije igrao ovu utakmicu, što je znak da se radi na njegovu transferu. Odlazak Kolingera aktualan je već nekoliko dana, no izgleda da je ta priča stigla u završnu fazu, spominje se jedan danski kub, više bi se trebalo znati ovih dana. Leko je u novoga kapetana “prekomandirao” Josipa Pivarića, što je i dodatna potvrda da su Karačić i Kolinger na Kajzerici perfekt i da ih Leko neće imati na raspolaganju. Nisu protiv Međimurja igrali niti Jelavić, Budimir i Mersinaj koji još nisu sasvim oporavljeni, a Sammir bi se tek u ponedjeljak trebao priključiti momčadi u Medulinu.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

- Zadovoljan sam prvom utakmicom, što se kaže, noge su teške od priprema, ali dečki su dobro reagirali. Bili smo bolji i u prvom dijelu, pogodili tri vratnice, od četvrte je lopta ušla u gol, u nastavku smo zabili još dva gola i pobijedili u mojem debiju. Želim kod igrača vidjeti pokretljivost, na tome ću inzistirati na svakom treningu, želim vidjeti želju kod svakog od njih, da nema onih koji ne daju sto posto, u ovoj prvoj utakmici oko toga nemam zamjerki - rekao je Leko, ne želeći komentirati odlazak Karačića i izvjesni transfer Kolingera, to je ionako izvan njegove domene, a i nisu stvari na koje može utjecati, bile su, k tome, aktualne i prije njegova dolaska na klupu.

Spomenimo da je nakon izjednačujućeg gola Cokaja, dvostruki strijelac bio korejski veznjak Kim Jeong Hyun (21), koji je u Lokomotivi na probi, nastavi li tako u iduće dvije utakmice Arena Cupa protiv Istre i Šibenika, možda izbori i vizu za ostanak na Kajzerici.

Pobjeda Lokomotive

MEĐIMURJE 1
LOKOMOTIVA 3
MEDULIN Sportski centar Medulin. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).
STRIJELCI: 1:0 - Havelka (33), 1:1 - Cokaj (45), 1:2 - Kim Jeong Hyun (53), 1:3 - Kim Jeong Hyun (56)
MEĐIMURJE (4-3-3): Jasenović - Hajdinjak, Zanjko, Hranilović, Palić - Jakupak, Radošević, Mamić - Havelka Igrec, Marcijuš (još su igrali: Gabrić, Dukić, Bacinger, Prekpalaj, Radiković, Novak, Stojko, Hlišić, Jevšenak, Kovačevič, Vrbanić, Stajev, Kuzminski). Trener: Mario Kovačević.
LOKOMOTIVA (4-3-3): Hendija - Malikji, Osmanković, Papadopoulos, Pivarić - Kallaku, Cokaj, Chaija - Aliyu, Tuci, Emerson (još su igrali: Santini, Kim, Marković, Kovačević, Šimić, Petrak, Čeliković, Tahiraj, Lešković, Đira, Acquah). Trener: Jerko Leko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. listopad 2024 23:16