Duje Klarić/CROPIX
ŽELE REPRIZU 2008.

Kalinić savjetuje Bijele: Postavite se u Maksimiru kao da igrate protiv Lokomotive!

Lakše je u Blackburnu vjerovati u pobjedu Hajduka nego je ostvariti u Maksimiru. Ali, ja vjerujem da se može ponoviti igra i rezultat iz rujna 2008 - zaključio je Kalinić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. ožujak 2011. 18:26

Jedan od žestokih navijača Bijelih rekao nam je uoči subotnjeg ogleda s Dinamom:

- Sve me to podsjeća na 2008. godinu.

Zašto baš na 2008, zašto ne na 2003. kada je Hajduk također slavio u Maksimiru? - upitali smo našeg fanatika s poljudskog sjevera.

- Zato što nas ni tada nisu shvaćali ozbiljno. Svi su nas prežalili, nitko nije vjerovao da možemo nešto uraditi, a mi smo ih zgazili u Maksimiru.

U tom dvoboju Hajdukov najbolji pojedinac bio Nikola Kalinić, igrač koji je asistirao za oba pogotka Bijelih.

- Kako se ne bih sjetio tog dvoboja. Išli smo na utakmicu bez ikakva posebnog naboja. Kao da idemo na utakmicu s Lokomotivom, a ne s Dinamom - ispričao nam je Kalinić i pritom dodao:

- Dinamo je imao puno bolje ozračje, igrali su Europu, brinuli što će biti s praškom Spartom, a mi smo loše startali u prvenstvo, ispali iz Europe. Ma, stvarno je to bio slab početak i nitko nije vjerovao u nas. Nitko nam nije davao šanse za pobjedu u Maksimiru. Dolazio je Hajduk u Zagreb i puno jači, s većim očekivanjima, pa nije ništa napravio.

Kalinić je veliku bitku vodio s Drpićem i Bišćanom. Stoperskim parom koji nije imao formulu kako zaustaviti centarfora iz Solina.

- Vezao sam dvojicu na sebe, a oslobodio krila koja su dolazila iz drugog plana i Ibričića koji je šutem s distance riješio utakmicu. Bila je to za nas predivna večer, premda je Maksimir zjapio prazan. Ne znam koliko se gledatelja skupilo, ali nije bilo 10.000 - pokušao se prisjetiti Kalinić.

U posljednjih 10 godina Hajduk je u Maksimiru ukupno triput pobijedio Dinamo u HNL-u. U jesen 2001. učinio je to pogotkom Andrića za konačnih 2:1, u travnju 2003. bio je dovoljan gol Mikija Rapaića iz slobodnog udarca za 1:0 u velikoj, izuzetno nadahnutoj izvedbi Bijelih. Zadnja je pripala Vučeviću i detaljno je opisana. U subotu Hajduk ide po četvrtu pobjedu.

- Lakše je u Blackburnu vjerovati u pobjedu Hajduka nego je ostvariti u Maksimiru. Ali, ja vjerujem da se može ponoviti igra i rezultat iz rujna 2008 - zaključio je Kalinić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:26