Damjan Tadić/CROPIX
DOLAZE, ODLAZE...

Kakvu će viziju dobiti Zdravko Mamić na Maldivima: Prodaja ili ostanak na okupu?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. prosinac 2011. 14:58

U Maksimiru je apsolutno sve moguće. I da svi, odnosno većina, ostanu još jednu sezonu, ali i da više od pola momčadi do ljeta napusti Dinamo. Sve, jasno, ovisi o novoj viziji Zdravka Mamića, o kojoj razmišlja na Maldivima. Ako odu samo oni o kojima se stalno priča, Vida, Badelj, Sammir i Vrsaljko, bio bi to udarac, ali uz nekoliko pojačanja momčad bi se mogla 'pokrpati. Međutim, stvarno nije nemoguće da svlačionicu napusti još nekoliko važnih igrača, onih koji su gradili projekt jakog Dinama iz Lige prvaka i da je pitanje kakve će biti ambicije.

Sve su jasniji signali da iz Dinama odlazi Domagoj Vida. Nećemo napisati da je on već igrač kijevskog Dynama, jer dok se ugovor ne potpiše i objavi, sve je moguće. Međutim, Vida je blizu, vrlo blizu novoj, ukrajinskoj adresi. Nakon godinu i pol i prodaje Marija Mandžukića u Wolfsburg, Mamić se nakon 18 mjeseci sprema prodati još jednog ključnog igrača. Ne računamo one koji su u međuvremenu otišli besplatno, jer su željeli otići, poput Cufrea, ili ih se Dinamo riješio poput Doda i Carlosa. Govorimo o velikom, pravom transferu. Ode li Vida ove zime, otvorit će to mnoga pitanja. U tih je 18 mjeseci Mamić odbio ponude za Sammira, Badelja, Vrsaljka, Kovačića....

Portugalcu Tonelu ugovor istječe iduće zime, već je u godinama, pa iako teško igdje može dobiti novac kao u Dinamu, logično je očekivati njegov odlazak na kraju ove sezone. Luisu Ibanezu ugovor istječe u ljeto 2013., zadnji je rok za zaradu, dakle, ljeto 2012. Odigrao je odličnu polusezonu, najbolju u karijeri, pitanje je hoće li je ponoviti. I njegova se prodaja, možda već i ove zime, čini vjerojatnim ishodom. Pogotovo ako odu mnogi suigrači. Na prodaju je već dugo i Calello, ne treba isključiti i odlazak Rukavine na ljeto, ali i vratara Kelave, koji bi odlaskom na Euro sigurno bio u dodatnom fokusu europskih klubova.

Dovoljno da se počne govoriti o zidanju novog Dinama. Jedan od onih koji će ostati bit će Jerko Leko, koji se skrasio u Zagrebu i mogao bi biti vođa tog 'novog vala’. U kojemu bi ipak trebao ostati Mateo Kovačić, možda i Mario Šitum, ako pokaže talent bit će to i Alispahić, ostat će i Nikola Pokrivač, Krstanović... Uz, jasno, neke nove snage, poglavito talentirane igrače iz Lokomotive. Brozović, Antolić, Jurić... te zagrebaš Mateo Pavlović imena su koja su sve češće na Dinamovu ciljniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:21