LUKA MODRIĆ ZA SN

'Kakvi messijevski uvjeti? Da mi je novac prioritet već bih otišao. Odluka nakon Eura...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 07. travanj 2012. 15:03

Zamolite ga za intervju, a on zamoli da ne bi. Neko vrijeme potom strpljivo čekate jer znate da nije fan čestih medijskih istupa, a i dosljedan je. Drži do riječi Luka Modrić, kao što to očekuje od drugih. Obiteljsko okruženje, osjeti se po govoru, najviše ga napuni energijom. Iskoristili smo to za poticaj rasvjetljavanja svih Modrićevih situacija koje toliko pune medijski prostor, poglavito na Otoku. Ide, ne ide, nude li Spursi messijevski ugovor ili je to jedna iz jata patki mercata kad je on u pitanju, Euro, promjena izbornika, sumorna atmosfera HR nogometa...

Krenimo od puste Londre i Spurs Premier situacije?

- Sad je opet dobro nakon serije pobjeda koja je zamijenila seriju od pet neuspjeha. S Arsenalom dijelimo treću poziciju i borbu za treću vizu za Ligu prvaka. Šanse za uspjeh su realne u posljednjih sedam utakmica, kao i ambicija da uzmemo FA Cup.

Izbornik Bilić ponavlja tamošnjim medijima “i Tottenham je veliki klub s velikim ambicijama”?

- Točno je kazao. Rezultati posljednjih sezona potvrđuju uspon, momčad je odlična, ubrzo se otvara novi klupski kamp za koji se tvrdi da je ponajbolji u Europi, a u tijeku je priprema papira za početak gradnje novog stadiona.

Znakovita nam je vaša Spurs-retorika, ali kasnije o tome. Zašto, kad je momčad odlična, ipak ne može u borbu za sam vrh?

- Realno je mogla, nema dvojbe. Nijednom u ove moje četiri sezone u Premier ligi ona nije bila tako izjednačena. Ključni meč nam je bio protiv Cityja, nesretno smo izgubili i zaostali za dva Manchestera.

I Manchester City ima taj manjak!

- Točno je, ali City i za kriterije Premier lige ulaže ogroman novac, napunio je svlačionicu velikim igračima sa svih strana. Unatoč tome mislio sam i prije ovoga bijega Uniteda da su oni favoriti, prioritetno jer imaju fenomenalnog i prekaljenog trenera Fergusona.

Zanimljivo je da vas obojica silno hvale i kažu da bi vas u slučaju dopuštenja Spursa rado doveli u kišni grad na sjeveru?

- Bez demagogije, godi čovjeku kad ga takvi svjetski stručnjaci hvale. Fergusson je legenda, Mancini je bio veliki igrač i prerasta u velikog trenera. Puno je trofeja osvojio s Interom, sada gradi isti put u Cityju.

Kaže Redknapp da se boji da vas Cityjevi milijuni ne bi opet izbacili iz kolotečine?

- Mislim da sam pokazao da sam imun na te “pritiske”. Da mi je novac prioritet, onda bih odavno prihvatio ponudu predsjednika Levyja o značajnom povećanju ugovora sa Spursima. Fokusiran sam samo da što bolje odigram za Tottenham u finišu sezone.

Pojasnite nam to odbijanje messijevskih uvjeta?

- Ma kakvi messijevski uvjeti! Predsjednik Levy je nakon prijelaznog roka ponudio da produžimo ugovor, i to pod novim, bitno boljim uvjetima. Nisam vidio smisao takvog produženja tijekom polusezone, tim prije što mi ugovor traje do 2016. godine.

S obzirom na ponude, vjerojatno vas Levy time kani zadržati ili još skuplje prodati?

- Sve te konstrukcije o astronomskim ponudama samo su medijska naklapanja, bez neke osnove. Nema službenih ponuda, valjda bih ja o tome nešto znao.

Činjenica je da je prošloga ljeta bilo itekakve osnove od 40 milijuna eura, koje je Chelsea ponudio Tottenhamu za vaš ugovor. Vjerojatno će ponuda biti i ovoga ljeta, a Spursi, uprava i navijači opravdano brinu hoćete li ostati?

- Ne volim hipotetske priče. Do kraja sezone želim odigrati što bolje za Tottenham i potom za Hrvatsku na Euru. Nakon toga ćemo vidjeti što nosi budućnost.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 03:32