AP
DINAMO - REAL MADRID 0-1

KAKVA ŠTETA! Hrabrost ipak nije nagrađena remijem, Di Maria uništio modre snove!

U 1. kolu skupine D Lige prvaka Real Madrid pobijedio je Dinamo sa 1-0. Trenutak odluke dogodio se u 52. minuti kada je Angel di Maria pronašao put do mreže
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2011. 21:31

Bravo! Realu na pobjedi, ali Dinamu na neustrašivoj, odličnoj igri, utakmici u kojoj je veliki suparnik teško disao, morao se oznojiti više no što je očekivao. Na kraju se pišu tri boda Realu, nula Dinamu, ali Kruno Jurčić i njegovi igrači nisu se osramotili, naprotiv, dokazali su da pripadaju ovom društvu. Nakon ove večeri i spektakla za pamćenje svi su sigurni kako hrvatski prvak neće biti samo promatrač u ovom elitnom društvu, već će i osvojiti bodove.

Dinamo je krenuo kao da je s druge strane Lučko, a ne Real, već u prvoj minuti dva kornera i Badeljov udarac iz voleja preko vrata. S tribina se duhovito čulo: 'Hoćemo pobjedu!' Svaki dodir igrača Reala s loptom - zvižduk, ali sve je to dio spektakla. Zatim se ipak počelo redati pred Kelavom, prvo je Cristiano Ronaldo, kojem su Jurčićevi igrači bili malo impresionirani u prvim minutama, bio već u trećoj minuti u odličnoj prilici, pucao je pokraj vrata. Potom kao da su Dinamovi nogometaši započeli interno natjecanje tko će Ronalda baciti na zemlju. Prvo Ibanez, pa Leko, pa Vida... No, zato su prema Kelavi pucali drugi, Benzemin je udarac 'liznuo' gredu. Ali nije to bilo tako loše, Dinamo se, unatoč svim mukama koje su Jurčića napale uoči utakmice, dobro držao. A onda...

Zaboravite sve one obrane u Malmöu, ono što je Ivan Kelava obranio u 30. minuti, to je bilo čudesno. Di Maria je pucao s desetak metara, Kelava je to odbio, ostao ležati na zemlji. Odbijanac je Özil ciljao u istu stranu, Kelava je ustao i to izvadio.

Ipak, ako će netko pamtiti ovu večer cijeli život, onda je to Ante Rukavina. Leko mu je u 33. minuti sjajno dodao, Ruki je izašao sam pred Casillasa, kao što je u Malmöu dvaput bio sam pred vratarom. Svi su na trbinama već ustali, a Rukavina je pogodio Casillasa. Kakva šansa, kakva bi to priča bila da je Dinamo tada poveo! O toj 33. minuti dugo će se pričati u Maksimiru. Imao je priliku i Marcelo, nije zabio, ipak, na kraju svega, 0:0 na poluvremenu, pa i nije tako loše, zar ne? Delirij u Maksimiru, Modri su to zaslužili.



DZ 0-1 RM by goalsarenaorg

No, nastavak je ipak donio otrežnjenje. Tomečak se poskliznuo, izgubio loptu, nju je dobio Ronaldo, odigrao s Benzemom, koji je dodao na šesnaesterac Marcelu, on proigrao Di Mariju, a Argentinac je vrhunski pogodio pod gredu. Radovao se kao da je zabio u finalu, to je dokaz koliko je Dinamo bio tvrd orah. Već u sljedećem napadu Ronaldo je opet bi sam pred Kelavom, Dinamov vratar ponovno sjajno izvadio, minutu kasnije obranio je i udarac Coentraa. Apsolutni Dinamov junak, koji je čak 'natjerao' publiku da Ronaldu pri svakom dodiru s loptom viče: 'Leo Messi'! A Ronaldo je na to već naviknuo, publici je pokazao palac gore. Dinamo se ni nakon tog pogotka nije predao, krenuli su Modri opet naprijed, bilo je nekoliko puta vrlo gusto u Realovu šesnaestercu. Još kad je Marcelo dobio drugi žuti karton zbog simuliranja, stadion je opet proključao, Dinamo je krenuo po izjednačenje. Nije uspio, ali svejedno, Dinamo je zaslužio veliki, veliki pljesak. Svaka čast, Modri!

DINAMO - REAL MADRID 0-1 (Di Maria 52)

Utakmica je završena. U istoj grupi Ajax i Lyon su odigrali 0-0, tako da su modri nakon prvog kola na začelju ljestvice.

93. minuta - Ibanez je pucao s 30-ak metara, potpuno neopasno...

Lille - CSKA 2-2 (Sow 45, Pedretti 57 / Doumbia 72, 90)

Igrat će se još četiri minute...

88. minuta - Sammir je nabacio iz kornera, a Tonel pucao pokraj vrata.

86. minuta - Novi obračun Ronalda i Kelave, i opet je Dinamov vratar pobjednik. Portugalac je pucao s 20-ak metara...

Basel - Otelul Galati 2-1 (Frei 39, 84 / Pena 58)

80. minuta - Ronaldo je pobjegao Leki, ali Kelava je ponovno nesavladiv.

Inter - Trabzonspor 0-1 (Celustka 76)

77. minuta - Sammir je pronašao Tomečaka na drugoj vratnici, udarac je bio iz prve, ali Sergio Ramos je ušao u blok i vjerojatno spasio pogodak. Kakva šteta...

Villarreal - Bayern 0-2 (Kroos 7, Rafinha 76)

Manchester City - Napoli 1-1 (Kolarov 75 / Cavani 69)

75. minuta - Kelava je sjajno obranio prizemni udarac Benzeme.

73. minuta - Crveni karton za Marcela, zato što je po drugi puta pokušao iscenirati jedanesterac.

72. minuta - Dinamo igra sve bolje. Sada je Badelju malo nedostajalo da dohvati jednu loptu i ugrozi Casillasa.

70. minuta - Dobra šansa za Dinamo. Pokrivačev udarac s 15-ak metara je završio u bloku.

Manchester City - Napoli 0-1 (Cavani 69)

65. minuta - Pokrivač je ušao u igru i odmah zaradio žuti karton.

57. minuta - Sammir je bio u dobroj poziciji, ali umjesto udarca, pokušao je 'sombrerom' prebaciti cijelu obranu Reala. A to ipak ne može proći...

53. minuta - Ronaldo je propustio osigurati Realu pobjedu. Neometan je pucao s desetak metara, Kelava je sjajno obranio. Nakon kornera bilo je također vruće, ali Dinamo se nekako spasio.

52. minuta - Dinamova obrana ipak nije izdržala. Ronaldo i Benzema su razvukli cijelu obranu Modrih, Francuz je pronašao Di Mariju na 15-ak metara od gola malo iskosa. Argentinac takve prilike ipak ne propušta, krasnim udarcem pogodio je pod samu gredu.

47. minuta - Rukavina je 'iskopao' jednu izgubljenu loptu, dodao Calellu koji se zapetljao u vrlo dobroj poziciji 15-ak metara od vrata.

Počelo je drugi dio...

Kraj prvog poluvremena!

45. minuta - Ronaldo je vukao loptu 40 metara, vratio za Benzemu, koji u priliku izbacuje Marcela. Veznjak Reala pokušao je prebaciti Kelavu, ali na kraju je prebacio i vrata.

43. minuta - Pritisak Reala u posljednjim minutama poluvremena...

Benfica - Manchester United 1-1 (Cardozo 24 / Giggs 42)

39. minuta - Žuti karton za Jerka Leka

33. minuta - Kakva prilika Ante Rukavine! Sam je krenuo prema Ikeru Casillasu, ali kao da se prepao šanse, i iz čiste situacije pucao je ravno u vratara Reala!

29. minuta - Dvije nevjerojatne reakcije Kelave! Benzema je ispremiješao cijelu obranu Dinama, vratio povratnu loptu za Di Mariu koji sa deset metara pucao ravno u Dinamovog vratara. Međutim, lopta se odbila do Özila koji je bio još bliže vfratima, ali Kelava majstorski skida i drugi udarac.

22. minuta - Dinamo u zadnjih nekoliko minuta igra vrlo dobro, Real teško dolazi do lopte.

17. minuta - Opet drama ispred Kelave. Benzema je uputio jednu laganu loptu koja je išla paralelno uz crtu peterca. Na kraju su Ibanez i Kelava nekako riješili tu situaciju...

15. minuta - Ronaldo je prošao po lijevoj strani, vratio laganu povratnu loptu za Benzemu, koji je pucao jako loše...

11. minuta - Sada je Dinamo imao još više sreće nego minutu ranije. Di Maria je izbacio Benzemu, koji sa 12-13 metara trese gredu.

10. minuta - Sada je Kelava imao puno sreće... Coentrao je 'okrenuo' Calella, krasno pucao sa 16 metara, a lopta je prošla milimetar preko gola.

9. minuta - Özil je pokušao sa 15 metara iskosa, ali lopta je otišla visoko preko vrata.

6. minuta - Prekrasan slalom Sammira, omeo ga je Ramos u posljednjem trenutku.

3. minuta - Ronaldo je promašio veliki zicer! Xabi Alonso je pronašao Ronalda, koji je bio usamljen ispre Kelave, ali je sa 15 metara promašio gol. Iz kontre je odmah pokušao Tomečak, ali nije dobro zahvatio loptu.

2. minuta - Nakon kornera, Badelj je iz voleja pucao visoko preko vrata.

1. minuta - Dinamo je dobro počeo. Rukavina je zaustavljen na desnoj strani u solidnoj poziciji, a odmah poslije toga izboren je korner.

Utakmica je počela!

Na Maksimiru je više od 30.000 gledatelja, podosta stolica na gornjoj tribini sjevera ostalo je prazno

Dinamo: Kelava, Tomečak, Tonel, Vida, Ibanez, Calello (od 87. Šitum), Leko, Badelj, Kovačić (od 62. Pokrivač), Sammir, Rukavina (od 75. Beqiraj);

Real Madrid: Casillas, Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo, Di Maria (od 78. Diarra), Alonso, Özil (od 78. Higuain), Coentrao, Ronaldo, Benzema (od 82. Arbeola).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:29