Tom Dubravec / CROPIX
HNL MERCATO

KAKO SU TROŠILI? Zdravko Mamić uložio pet puta više od Damira Miškovića

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. prosinac 2014. 10:11

Gledajući ulaganja u momčad, Zdravko Mamić definitivno je “pobijedio” Damira Miškovića . Samo ovoga ljeta Dinamo je na odštete igrača potrošio oko šest milijuna eura, ukupno u tri sezone koliko je, otprilike, na Kantridi Damir Mišković, u Maksimiru su na igrače utrošili petnaestak milijuna eura. Otprilike pet puta više nego Rijeka, koja je kupovala za oko tri milijuna eura.

Zahvaljujući, donekle, i Dinamu koji joj je lani dao nekoliko svojih igrača, koji su danas i važne figure u momčadi. Ta je “modra darovnica” sigurno sačuvala dio novca u Rijekinoj blagajni. Najskuplji igrač Dinama u tom razdoblju je Junior Fernandes, kojega su Modri platili 2,5 milijuna eura, dok su Riječani najviše platili Marka Leškovića - 450 tisuća eura. Također, Rijeka je dovodila mnogo igrača besplatno, kao i Dinamo, ali s obzirom da su u Maksimiru i veći ugovori, razlika u ulaganjima vjerojatno je i veća od peterostruke.

U istom razdoblju, pak, Dinamo je prodao igrače za više od 50 milijuna eura, pa je, dakle, i dalje u “ozbiljnoj” zaradi, dok je Rijeka od prodaje uprihodila tek oko dva milijuna eura. (

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:36